federala lån ändring – att hjälpa husägare att hjälpa sig själva

Är du bakom på ditt hem inteckning? Den nuvarande ekonomin har orsakat många husägare att falla i standard på grund av omständigheter över vilka de hade ingen kontroll miljontals husägare kommer att få hjälp från regeringen i form av ett federala lån ändring.

Du kanske inte ens vet vad det är, men du har säkert hört talas om president Obamas stimulanspaket. Detta är ett program inom den lagstiftning som avsätter 75 miljarder dollar för att hjälpa husägare som står inför hotet av avskärmning. Målet är att helt skriva om sina lån så att den resulterande huset betalningen är i ett område som är överkomligt för dem, vilket tillåter dem att stanna i sina hem.

Är ditt lån är en av de lån som kunde ändras? Det måste vara skriven på en primär bostad med en godkänd långivare, backas av Fannie Mae och Freddie Mac, daterat den eller före den 1 januari 2009 och inte vara mer än $ 729.750. Ditt hus betalning, kombinerat med fastighetsskatt, husägare försäkring och husägare förening avgifter måste vara mer än 31% av din brutto månadsinkomst.

Medan din långivare kommer att göra det slutliga beslutet om din kompetens, de två stora intäkter kriterier innebär bevisar du kämpar med den aktuella betalningen på grund av ekonomiska svårigheter och bevisa att du kan betala den nya betalningen. Varje intäkter och kostnader siffra du anger i din ansökan ska dokumenteras med lämplig pappersarbete.

De flesta experter kommer att råda dig att du ska göra allt din preliminära förberedelser innan du kontaktar din långivare. Detta kommer att ge dig den bästa möjligheten att presentera din situation på bästa möjliga ljus. Du bara får en möjlighet att ansöka om en Federal Loan Modification, så du måste vara säker på att du har allt uppradade i enlighet med riktlinjerna till programmet.