federala hypotekslån modifiering – vad är det

Miljontals amerikanska husägare som befinner sig inför den reella möjligheten av avskärmning. De är i hög ränta eller står inför en finanskris som gör att betala sina lån varje månad omöjligt. President Obamas hem stimulus plan innehåller $ 75.000.000 dollar, inklusive monetära incitament för långivare att ändra ditt bolån. Den federala lån ändring programmet kommer att stoppa utmätningar och lägre månatliga betalningar så att du kan stanna i ditt hem!

Amerikanerna kämpar på grund av ekonomin, men också på grund av dåliga lån. Till exempel negativ amortering lån, var det någon som verkligen förstår detta lån? Par dåliga lån med värdena på bostäder minskar nästan dagligen och husägare är desperata att hitta lindring. Långivare inser att de sjunkande hem värden och ökad arbetslöshet kommer och har producerat en epidemi av utmätningar. De är alltför ivriga att rensa böckerna och börja om! Den federala lån ändring kan vara svaret.

Här finns grundläggande kriterier som du måste uppfylla för att kvalificera sig för en federal inteckning modifiering lån:

Hemmet måste vara din princip bosättning

Det totala lånebeloppet skall vara mindre än $ 729.750

Totalt inteckning betalning måste vara mer än 31% av din bruttoinkomst

Uppkomst av lånet ska vara på eller före 1 jan 2009

Du måste vara husägare och har en ekonomisk svårighet situation

Hemmet ska vara din primära bostad, vilket innebär att du bor i den mer än 50% av tiden. Om du har en 2-4 enhet bostad och du bor i en av enheterna, det finns lån modifieringar för dig också. Den federala modifiering program kommer att arbeta med dig för att få din månatliga inteckning betalning till eller under 31%, (totala månadskostnaden ingår skatt, försäkring och husägare avgifter).

Om du är berättigad och kvalificera sig för ett hem inteckning modifiering lån, kan du få dessa fördelar:

Minskad ränta så låg som 2%

Löptid ditt lån förlängas upp till 40 år

Ansvarig minskning eller eventuellt fördragsamhet

Delinquent lån förde nuvarande

Topplån kan vara berättigade till minskad ränta så låg som 1% eller kvarstaden kan förlåtas helt.