fastnat i en lön alternativet arm hur man konverterar till en fast ränta inteckning

Över 2 miljoner amerikanska familjer har funnit sig vara en osannolik statistik som avskärmning priser fortsätter att skjuta i höjden, även orsakar vissa långivare att misslyckas. Fannie Mae och Freddie Mac behövde en “bail-out” av sig själva från regeringen. Det börjar bli dåligt med ännu en våg av utmätningar att påbörjas under 2009.

Många av dessa kommer att Betala låntagare alternativet arm. Detta är den negativ amortering lån som var mycket populär de senaste 5 åren. Bli inte förvånad om kongressen passerar en räkning för att förhindra att dessa lån från att säljas till intet ont anande låntagare inom en snar framtid.

Pay Option Arm kommer med 4 betalningsalternativ varje månad. Den “minsta” (Neg AM) betalning, bara ränta, 30-år (kapital och ränta) och 15 år (kapital och ränta). Den minsta månatliga betalning är negativ amortering och baserades på en teaser kurs någonstans mellan 1% – 4,25%. De flesta låntagare erhållna detta lån och kunde bara ge minimal negativ amortering månadsbetalning. Intresset bara är 30-år fast och 15-åriga fasta betalningar baserat på vad index lånet grundades på, såsom LIBOR, COFI, CODI, MTA, etc, plus den marginal som ger dig helt indexerade ränta. Vanligtvis helt indexerade ränta (index + marginal) innebar en ränta någonstans från 7% – 9%, med de flesta är närmare den högre 8% -9%. De flesta låntagare betalade alltså den minsta negativa amortering på 1% vilket gav dem en betydligt mindre betalning – men ökade sin inteckning balans med varje betalning.

Många människor är inte medvetna om begreppet “omarbetning” och därför kanske inte är medvetna om att de kan stå inför avskärmning på grund av detta “omarbetning”-funktionen inbyggd i sina Pay Option Arm lån. Detta är mycket viktig information. Olika långivare har olika omarbetning procentsatser. Mest omarbetas vid 110% -115%. Vad detta innebär för låntagaren är här: Om du har betalat endast negativ amortering minsta månadskostnaden för 3 + år eller närmar oss det – ditt lån kommer att omarbetas tidigare än du kanske har förväntat. När lånet omarbetningar, teaser 1% minst negativ amortering och ränta endast betalningsalternativ försvinner.

Låntagaren är kvar med bara två betalningsalternativ, den 30-åriga och 15-åriga fasta betalningsalternativ på helt indexerade ränta på 8% plus. Inte bara det, alla av negativ amortering eller som långivare kallar det, “latent intresse” (typ av ljud bättre gör inte det?) Har ökat din ursprungliga lånet balans samtidigt sina fastighetsvärden faller i värde. Resultat, de flesta låntagare i lön Option Arms befinner sig upp och ner utan några andra alternativ än att gå bort eller försöka en kort försäljning. Hursomhelst de antingen allvarligt skada deras kredit eller gå iväg med några pengar och ibland måste betala skatt på den förlust av kort försäljning.

Beroende på när ditt lån är satt att omarbeta – du kan hitta den här informationen om “Obs” med dina ursprungliga lånehandlingar. Det kanske säger “Justerbar not,” etc. Nyckelordet är not. Om ditt lån är satt till omarbetning 110% av den “ursprungliga” lånet balans, om du gör matten du kan förvänta dig att omarbetas cirka 3 år. Om villkoren på not kräver en 115% omarbetning, då du kommer att omarbetas före 5 år. Hursomhelst, kommer låntagarens sedan hitta sig med en betalning de inte har råd och de kommer inte att kunna refinansiera eftersom de med största sannolikhet kommer antingen vara felvänd eller har mycket liten eller ingen rättvisa. I huvudsak lämnar dem fastnat i deras Pay Option Arm med något sätt att konvertera till en fast ränta inteckning.

När det ges möjlighet eller sälja sina hem eller att kunna omförhandla sina nuvarande lån, hålla betalningar prisvärda och konvertera till en fast ränta inteckning – de flesta låntagare skulle i slutändan väljer att behålla sina hem.

En av de bästa alternativen för att åstadkomma detta är med ett lån modifiering. Ett lån modifiering är när långivaren ändrar din nuvarande inteckning för att arbeta med dig på grund av ett problem. Syftet är att bidra till att göra ditt lån billigare. Vanligtvis är det i form av en sänkning och konvertering av en ARM, typiskt en 30 år fast.

Förr i tiden var detta endast används när en låntagare var brottsligt och lidit en strapats som ett jobb förlust, skilsmässa, sjukdom etc. Nu kan låntagarna få inteckning hjälp från sina långivare för unaffordable ränteförändringar på justerbar ränta inteckningar.

Vår service omfattar det inledande samrådet, sammanställa en fullständig ansökan, behandlingen av ansökan, vid emissioner av förslaget, skriftligt juridiskt kontrakt för förslaget, vår juridiska avdelningens (bestående av advokater, paralegals, och mäklare) kommunikation för förhandlingarna om den föreslagna modifiering, finalupplösning av förslaget och det sista steget som exekverar det nya kontraktet och modifiera lånet för att möta dina behov.