fastigheten stege nya typer av inteckning

Nyligen har det förekommit några nya typer av bolån tillgängliga som ger dig fler alternativ för hur du betalar tillbaka de pengar du är skyldig.

Dessa nya bolån är: flexibel, bytesbalans och offset inteckningar. Så hur fungerar de?

Flexibla inteckningar
Grund och botten gör en flexibel inteckning under och överskjutande beloppet. De flesta kommer normalt att du kan betala ca 10% per år mer än nödvändigt. Så kan du betala din inteckning av tidigare. Eller så kan du ta tillbaka en del av de pengar som du har betalat om du behöver genom att ta en “betalning semester”.

Villkor varierar från långivare till långivare för att få tillbaka felaktigt utbetalda belopp, så kontrollerar med en blivande långivare på hur deras produkt fungerar.

Bytesbalansen inteckningar och förskjutna inteckningar fungerar på principen att du kan betala mindre i ränta genom att kombinera olika aspekter av din ekonomi. Som vi alla vet, typiskt vi får mindre ränta på våra besparingar än de vi betalar för våra skulder. Dessa inteckningar försöka vända detta lite.

Bytesbalansen inteckningar
Bytesbalansen inteckningar är i grunden en mycket stor övertrassering. Hur det fungerar är att alla dina skulder kombineras med alla dina inkomster in på ett konto.

Så när du får din lön betalas in, är den del av skulden du har minskat, så att du betalar mindre i ränta. Naturligtvis, när du tar ut pengar, då din “övertrassering” ökar och du betalar mer i ränta.

Men det är ett sätt att över eller underpaying till en inteckning utan någon straffavgift.

Som med en vanlig inteckning, måste du betala skulden vid en inställd tidpunkt. Detta kan göras genom att gradvis minska dina lån till noll (precis som du gör med en återbetalning inteckning).

Eller, som liknar ett intresse som bara inteckning, kan du använda en separat investering såsom en ISA för att betala tillbaka ditt kapital vid lämplig tidpunkt.

Vill ha i åtanke att priserna på bytesbalansen inteckningar kan vara något högre än de erbjudanden du kan få för fast eller diskonterade inteckningar. Därför är det klokt att göra dina summor för att säkerställa att ett bytesbalansen inteckning skulle vara rätt för dig.

Offset bolån
En offset inteckning är annorlunda till bytesbalansen inteckning i att ditt lönekonto, sparkonto, lån etc hålls i separata “krukor” från din inteckning.

Sedan kan du bestämma om du vill utnyttja hela eller någon av dessa konton mot din inteckning. Som ett exempel kan du kompensera ditt nuvarande konto och besparingar mot dina kort skulder och bostadsobligationer. Du kommer då att betala mindre i ränta.

Liksom bytesbalansen inteckning, kan använda dina besparingar för att minska din inteckning vara ganska få effektiva.

Så, är dessa inteckningar för dig?

Bytesbalans, offset och flexibla inteckningar är idealisk för människor på en höginkomsttagare eller de som har någorlunda stora besparingar. Du måste också vara disciplinerad och inte frestas att ha en betalning semester och blåsa pengarna på en resa någonstans exotiskt!