fastighet i Turkiet de lagar som kan få det att hända för dig

Tills nyligen var utlänningar inte tillåtet att köpa fastighet i Turkiet. Det var inte förrän år 2003 som tanken på att äga fastighet i Turkiet ens kunde allvarligt övervägas för många. Även då styrde många människor klara av tanken. Fastighets köp som görs av utlänningar vid denna tid kunde liknas vid en rännil. Men i dag, fler och fler människor underhållande tanken på att äga fastigheter i Turkiet.

Eftersom Turkiet accepterades in i EU, är fler människor från Storbritannien som arbetar och tar semester i Turkiet. Den turkiska regeringen är allt för förändring och har även vidtagit åtgärder för att främja Turkiet som en utmärkt plats att resa. Och folk börjar att få ut budskapet.

Om du är en av de många som funderar på att köpa fastighet i Turkiet, finns det några saker om äganderätt i Turkiet som du bör känna till.

• Utlänningar får nu köpa fastighet i Turkiet på grund av en ömsesidighet lag. Detta innebär att alla medborgare i ett land som tillåter turkiska medborgare att köpa fastighet i deras land är tillåtet att köpa fastighet i Turkiet. Det finns fortfarande några länder som blockeras av denna lag, vilket innebär att om du är medborgare i ett land som inte tillåter turkiska medborgare att köpa fastigheten, kommer du inte att kunna köpa fastighet i Turkiet.
• Det finns vissa områden i Turkiet där utlänningar inte får köpa fastigheten. Bostad runt militärbaser och känsliga platser i Turkiet får inte säljas till icke-medborgare.
• Akta dig för belastade fastigheten. Det är inte ovanligt att fastigheten säljs i Turkiet att belastas av panträtt, skatter rygg och andra frågor titel. Var noga med att anlita en advokat så att du vet säkert om fastighetens status innan några pengar utbyten händer.
• När du gör ett erbjudande på en fastighet i Turkiet, kommer du vara tvungen att placera en 4 till 10% deposition om ditt erbjudande accepteras. Om du backa ut utan goda skäl, kommer du inte tillbaka denna insättning.
• När du köper fastighet i Turkiet, kommer du vara tvungen att köpa jordbävning försäkring också. Detta är oftast inte dyrt, men det bör vägas in i din budget.
• När du stänger affären, kommer du ansöka om en ny handling på Land Registry Office. Det tar normalt cirka tre månader för att få handlingen till din nya fastighet.

Det är oerhört viktigt att anlita en advokat när du köper fastighet i ett land som inte är din egen. Egendom lagar varierar kraftigt från land till land, och du kan inte förväntas veta allt som är inblandade med att köpa en fastighet utomlands. Att ha en advokat vid din sida kan hjälpa dig att undvika några förvecklingar, strul och oväntade kostnader i samband med köp av fastighet i Turkiet eller något annat land för den delen.