fasta bolåneräntor i Storbritannien – vad är haken

Om du är utsträckt för att ge dina amorteringar, är det ofta rekommenderat att du får en fast ränta inteckning. Men de är alltid den bästa lösningen? Även om det finns fördelar, det finns också vissa nackdelar med att få ett bostadslån med fasta bolåneräntor i Storbritannien.

Fast ränta inteckning erbjudanden kan du betala exakt samma summa för din inteckning varje månad under en begränsad tid. Normalt är detta under en period av 2-5 år. Lånet återgår sedan till långivaren s standard rörlig ränta. Den vanliga rekommendationen är att denna typ av inteckning är bäst för första gången köpare eller någon som har sina finanser sträcks till max.

Men vad händer om Bank of England bastullsatser går ner? I grund och botten du är strandsatta på hög fast ränta som du ordnade och inte får dra nytta av den minskning av dödligheten. Tror du att du bara kan enkelt byta till en annan inteckning produkt? Fel. Det finns alltid inlösen påföljder plats om du flyttar din inteckning till en annan långivare under tiden för den fasta ränta.

En annan nackdel med fast ränta inteckningar är att du ofta måste betala en högre uppläggningsavgift än om du bara få en rörlig ränta produkt. Detta är inte något som ofta diskuteras, men du måste ta hänsyn till detta när man beaktar den totala kostnaden för lånet. Vissa långivare kommer att tillåta dig att lägga till denna kostnad till inteckning i sig, så att du inte behöver hitta en klumpsumma i förskott. Kom bara ihåg att detta kommer att innebära att du betalar ränta på dessa pengar för längden på lånet.

Som med alla lån, måste du gå in i avtal med ögonen öppna. Även fasta bolåneräntor i Storbritannien kan ge dig sinnesfrid, kan de också kosta dig i det långa loppet. Jämför massor av olika erbjudanden för att hitta de alternativ som passar bäst för dina behov.