fast ränta remortgage

Du har troget betalat din månatliga eller varannan vecka inteckning i tid för de senaste åren. Du var smart nog att köpa ett hem och i ditt sätt och du har klarat den senaste ekonomiska nedgången. Nu är det dags för dig att förnya din inteckning och det finns många alternativ där ute som är tillgängliga för dig, men du har bestämt dig för en fast ränta remortgage.

När du funderar på att remortgage ditt hem, kan hålla ett par saker i åtanke.

Din nuvarande långivare kan inte ge dig den bästa ränta. Varför skulle de? De vinner ingenting genom att ge dig en bättre ränta, och de vet att 99% av deras kunder inte kommer att gå någon annanstans.

Men om du väljer att leta efter det bext fast ränta remortgage sedan den nya långivaren kommer att rulla ut röda mattan för dig! De vill att ditt företag (och dina pengar) och många kommer att gå mycket långt för att få det – även kommer till ditt hem, när du har tid att fylla i alla nödvändiga papper.

Men vad är fördelarna med en fast ränta remortgage kontra rörlig ränta?

Fast ränta remortgage är en av de mest populära typer av inteckningar eftersom husägaren vet vad de kommer att betala för de närmaste åren. De är inte benägna att svängningarna på marknaden och just nu med priser som lägst det är till husägare fördel att låsa sin löptid och ränta.

Men fast ränta remortgages inte kan ge dig den bästa ränta – om du väljer något mer än 3, 4 eller 5 år de priser hoppa betydligt med de flesta långivare. Till exempel kanske du kan få en 2% ränta för en 2 eller 3 års förlängning. Så fort du nämner 4 eller 5 år andelen kan dubbla eller tom tredubbla! Rememeber långivaren är i branschen för att tjäna pengar, och att förutse den framtida risken. Om priserna går upp kan de lämnas hålla hundratusentals fast ränta remortgages till lägre priser och på papper kommer att förlora pengar. Så varför inte säkra sina insatser? De erbjuder dig en attraktiv ränta (även om det är 2x eller 3x nuvarande 2-årsränta) och även om priserna går upp de fortfarande täcker själva och om räntorna förbli densamma – de gör ännu mer på dig.

I själva verket de flesta långivare idag kommer att rekommendera att husägare bo med 2 eller 3 års fast ränta remortgages om de vill hålla sig till en fast ränta.

Om du tittar på rörliga bolån – närma sig dem med försiktighet. Långivaren kommer att fånga din uppmärksamhet med en mycket attraktiv ränta, och ge dig möjlighet att inlåsning bör stiger – men när de stiger du förmodligen inte kommer att få den bästa tillgängliga pris! De kommer förmodligen att ge dig den bokförda som vanligtvis 2% till 3% högre än en önskad takt. Kom ihåg när de har dig som kund, det finns ingen anledning för dem att förhandla fram ett bättre pris med dig.

För några år sedan, när ekonomin var stabil, föredragit många husägare att ta chansen på en rörlig ränta remortgage eftersom fast ränta remortgages av något slag är alltid lite över räntan. Men med räntor som är instabil i det ögonblick den fasta räntan är mer tilltalande för de flesta villaägare som letar efter en fast ränta remortgage.

Den fasta räntan remortgage kommer inte bara ge dig en stabil inteckning produkt att lita på, det ger också en fast månatlig återbetalning så att du kan budgetera korrekt och kommer inte att påverkas av eventuella plötsliga räntehöjningar.

Du kan budgetera månader i förväg och du kommer inte få in några problem eftersom du vet exakt var du står med ditt hem. Den fast ränta remortgage ger dig det där lilla extra ekonomisk frihet.

Om du upplever ekonomiska svårigheter då det är i ditt bästa intresse att leta efter en fast ränta remortgage.