fast ränta inteckningar upp-och nedgångar

Som titeln på denna artikel antyder, kommer jag att ta dig med på en resa genom upp-och nedgångar på fast ränta inteckningar. När du köper ett hus, särskilt den första, tror jag att det är bokstavligen det mest skrämmande upplevelse som jag har varit med om, och jag har stridserfarenhet som en militär veteran. För er som befinner er fortfarande förutse köpet av ditt första hem, låt mig ge er en kort genomgång av vad det är och vad det inte är. Vad det inte vara kommer easies att berätta om. Det är inte som att gå till affären och köpa vad du vill genom att dra ditt kort. Det är inte ens som att köpa en ny bil, även om den nya bilen köpupplevelsen är lite närmare. Det är som att titta på dussintals hus som ni hatar för att hitta en som du gillar, bara för att lära sig att det är $ 10.000 fler än du ville spendera. Så du gör ett erbjudande och vänta för att se om säljaren tar erbjudandet eller skickar tillbaka ett motförslag. När spelet i erbjudandet / motförslag är genom dig ställa in ett slutdatum. Vid stängning du sitta ner och skriva tillräckligt papper för att göra Leo Tolstoy skalvet i sina stövlar. När den stunden förtärande förfarandet sker, är huset din och du är i skuld i 30 år. Låter lockande inte det? Jo, faktiskt, är det verkligen. Men, innan du kommer till den punkt där du kan skriva alla dessa papper, måste du bestämma vilken typ av lån kommer att vara bäst för dig. Det finns ett par olika alternativ och, i detta första delbetalningen kommer jag att diskutera den fast ränta inteckning.
översikt av en fast ränta inteckning

Som namnet antyder, är den fast ränta inteckning ett lån som har konstanta betalningar. Med konstant menar jag inte att de kommer att bero på varje månad (även om de gör), snarare jag hänvisa till det faktum att de inte förändras. Om du får en fast ränta inteckning och utbetalningarna är $ 900 per månad, kommer de att ligga kvar på $ 900 för hela ditt lån. Ingenting förändras, är det skrivet i sten, och du kan ställa din klocka efter det, $ 900 per månad i 30 år.
fördelarna med en fast ränta inteckning.

Det finns ett antal fördelar med att ha en fast ränta inteckning. Jag skulle vilja diskutera två av dem, planering makt som det ger, och den ekonomiska friheten som du kan ta från det. Låt oss börja med planering makten.

planering ström
Att ta på sig ansvaret för en $ 150.000, $ 200.000, eller till och med $ 1 miljon dollar skuld är, som tidigare nämnts, mycket skrämmande. Men, för att veta att allt du någonsin kommer att behöva betala är $ 900 per månad (eller vad dina betalningar hamna. Jag inte på något sätt vill insinuera att alla amorteringar kommer att vara $ 900 om du får en fast takt.) är en mycket lugnande bit av kunskap. Du kan planera din budget runt detta belopp och se till att du alltid har råd med det. Det hjälper verkligen saker att ha detta belopp i sten. Nästa sak som de flesta människor får ut av en fast ränta inteckning är finansiell frihet.

finansiell frihet
Vad jag menar med det skulle vara bäst kommuniceras i beskrivningen av ett hypotetiskt scenario. Bild ett ungt par, bara av college, precis, och helt nya på jobb i sina respektive karriärer. De bestämmer sig för att ta ett lån och köpa ett hus. De, på grund av lönen begränsningar som de arbetar med, kan bara bekvämt råd med $ 500 per månad. De vet att det inte kommer att få dem i huset som verkligen vill så de bestämmer sig för att tänja en hel del ekonomiskt och få ett hus som kommer att köra dem $ 800 per månad. Efter två år som de båda få erbjudanden och sina räkningar får lättare att betala. Efter ytterligare två år som de båda flyttar in i ledningen och få fler kampanjer. Plötsligt de befinner sig i en position där de kan faktiskt bekvämt råd att göra $ 900 per månad betalningar, och senare de kan göra $ 1000 per månad betalningar, men de behöver inte. Allt de behöver göra är $ 800. Varje summa pengar som de betalar över $ 800 per månad går till att betala av princip och detta blir deras hus lönat sig mycket snabbare. När huset är lönat sig, det är $ 800 per månad som inte längre är uppbundna i levnadskostnader. Du ser, i en fast ränta, 30-årigt hypotekslån, kommer det att ta 22 år att betala hälften av princip, eftersom så mycket av dessa pengar går mot ränta. Om du konsekvent betala mer varje månad än den minsta betalningen du kan betala av ett 30-årigt lån på 20 år lätt.

slutlig synopsis
För unga, första gången bostad med en fast inkomst, är en fast ränta inteckning ett ganska bra alternativ. Det låter, som var tidigare konstaterade, förutsägbarhet och möjlighet för tidigare ekonomisk frigörelse. För den äldre första gången bostad detta är det bästa alternativet. Möjligheten att betala av en inteckning på mindre än 30 år är något som blir väldigt viktigt eftersom pensionering strategier. För de köpare som är på en mycket snävare, mindre förutsägbar budget, kan detta inte vara det bästa alternativet. I så fall finns det andra inteckningar som skulle vara bättre lämpade för deras behov. Men, som med alla inteckning och fastigheter beslutet, sitta ner med en professionell som kan bedöma dina individuella behov och komma med en plan som är rätt för dig.