fast ränta inteckningar råd

Med den globala kreditkrisen i nyheterna på daglig basis, är det en bra tid att ta en titt på din inteckning. Men innan du bestämmer dig för fast ränta inteckningar eller på en rörlig ränta inteckning sitt bästa för att jämföra för-och nackdelar för varje typ, så att du kan fatta rätt beslut för dig.

Med din inteckning är en av de största långsiktiga ekonomiska beslut du kommer att göra, sitt bästa för att få beslutet redan från början. Att få det fel kan bokstavligen kosta dig tusentals.

Frågan är om att överväga fast ränta inteckning eller en rörlig ränta inteckning.

fast ränta inteckningar

De är lån där räntan är fast och därmed återbetalningen är fixerade vid en viss ränta under en viss period. Perioden varierar men kan vara allt från två till fem år till längden på lånet. Proffsen är:
• De ger klarhet vid betalningar
• Du kan budgeten enkelt om du registrerar dig för en fast ränta inteckning
• Även om räntan stiger, dina betalningar förblir konstant

nackdelar med fast ränta inteckningar inkluderar:
• Dina betalningar minskar inte om takten minskar
• Du kan inte dra nytta av marknadens upp-och nedgångar
• Initiala priser på fast ränta inteckningar är vanligtvis högre än rörlig ränta erbjudanden.

De kan hjälpa till att begränsa dina betalningar och de gör det lättare att budgetera. Den bästa tiden att dra nytta av en fast ränta inteckning är när priserna doppa lite. Du kan sedan refinansiera ditt lån eller hypotekslån med fast ränta inteckning och dra nytta av det faktum att priserna kommer att stiga.

rörlig ränta inteckningar

I motsats till fast ränta inteckningar, ändras räntan på en rörlig ränta inteckning hela tiden. Detta innebär att när räntorna stiger, så gör din inteckning återbetalning.

Proffsen av denna typ av inteckning är att om priserna faller, så gör dina återbetalningar, men till skillnad från fast ränta inteckningar, är det mycket svårt att budgeten för betalningar som fluktuerar. Denna typ tillåter dig dock att dra fördel av förändrade marknadsvillkor.

Om de nuvarande räntorna är höga, då är det bäst att gå för en rörlig ränta lån och sedan när priserna faller, för att försöka ändra det till fast ränta inteckningar.

För att hitta fast ränta inteckningar långivare, söka efter mäklare i ditt område.