fast ränta inteckningar och justerbar inteckningar ränta – lära sig skillnaden

Det är viktigt att förstå de två typer av inteckningar finns att välja på. Det finns fast ränta och justerbara priser bolån.

Som ni kan nog säga från namnet, är en fast ränta inteckning i vilken både längden av lånet räntan är satt i sten. När du registrerar för inteckning, är räntan en viss procentsats av det ursprungliga värdet på huset och aldrig avviker från detta belopp. En period av livet för en fast ränta inteckning är 15 eller 30 år.

Justerbar ränta inteckningar (vapen) har dock har betalningarna – huvudmannen plus ränta – att justera eller byta med direkt relation till den befintliga prime-räntan, statsskuldväxlar, cd-skivor, och kostnaden för indexfonder (COFI) under livet av lånet. Det finns gränser som anges i villkoren för lånet, men för hur mycket betalningen kan förändra hela lånet. Ett tak på 2-3 procentenheter under loppet av ett år, med en livstid mössa med 6 till 8 procent, är vanligt.

Förhållandena i utlåningen branschen förändras när de primräntor och finansmarknaderna att de förlitar sig på förändring. Därför är det viktigt att fundera på dessa förändringar och hur de skulle ändra din förmåga att återbetala lånet under dess livstid. Du kan göra detta genom att ta fram tre finansiella scenarier och hur de skulle påverka dig under lånets löptid innan du besöker en inteckning företag att faktiskt ansöka om lånet. Genom att göra detta kommer du att kunna gage om du verkligen bör gälla för en viss lånebeloppet. Detta är ett mycket viktigt steg att ta när man överväger ett lån. För följande exempel, kommer vi inte att vinna på lotteri som en livskraftig ekonomisk scenario.

Det finns tre scenarier. Den genomsnittliga Scenariot består av förväntade månatliga inkomster samt genomsnittet av de förväntade månatliga utgifter. Ju mindre än genomsnittet scenario består av 20% lägre än den tidigare nämnda förväntade månatliga inkomster samt 10% högre beräknade genomsnittliga månatliga utgifter, på toppen av levnadskostnaderna ökar med 4% varje år. Det värsta scenariot består av sex månader till ett värde av arbetslöshet utan inkomster samt levnadskostnaderna justeringar av 5% på toppen av förväntade kostnader varje år.

Undersöka olika scenarier innan söka efter ett nytt hem kommer att utrusta den potentiella köparen att söka ett lämpligt prissatta hem. Lika viktigt är – före att finna en långivare – förstå de olika risker som presenterats av en ARM, inklusive men inte begränsat till förhöjningar i månatliga betalningar och “surprise” finansiella bakslag under lånets liv. Det är klokt att betala räkningar i tid, vilket i sin tur etablerar en solid kredit historia. Detta kommer att uppmuntra en långivare att betrakta dig som en potentiellt stor kund, och inte en potentiellt stor risk.