fast ränta inteckningar föra ekonomisk förutsägbarhet

Vår finansiella industrin står inför nya ekonomiska utmaningar. En av de främsta orsakerna är att icke-traditionella rörlig ränta inteckningar i syfte att ha människor som inte förstår dem. Eftersom betalningar på dessa lån ökade utanför köparens förmåga att betala tillbaka lånen, skjutit i höjden de fallissemang. De långivare “kreativ” affärsmetoder och kortsiktiga ekonomiska motiv som ledde till detta fiasko är utanför ramen för denna artikel. Denna artikel är inriktad på låntagaren och hur man kan låna pengar till ett hem på säkraste sätt.

Här är en lista och en kort beskrivning (och kommentarer) av några av de mest riskfyllda icke traditionella typer av lån:

Ett. Ninjalån – ingen inkomst, inget jobb och inga tillgångar – även kallad “lögnare lån” av industrin insiders eftersom få om några kvalifikationer åläggs låntagaren. Dessa lån är också kallad Alternative-A (Alt-A) lån eftersom de inte är gjorda för att högt kvalificerade låntagare. Dessa lån kommer med en hög ränta och avgifter och är den mest lukrativa för inteckning mäklare. Detta lån förutsätter att låntagaren inte kommer att låna mer än de kan betala tillbaka. Inte ett mycket säkert antagande.
2. Balloon Lån – Detta lån ger låntagaren att betala ränta endast 5 till 10 år vid vilken punkt en klumpsumma betalas. Dessa lån har utformats för personer som inte har för avsikt att vara hemma särskilt länge. Låntagarna får inget eget kapital i hemmet (såvida inte priserna ökar mycket på kort sikt) och bättre har en stor mängd sparat ifall bostadspriserna faller. Detta lån är baserad på antagandet att bostadspriserna aldrig kommer att falla eller att låntagaren kommer att spara en massa pengar. Återigen, inte mycket säkra antaganden.
Tre. Piggyback Lån – Detta är oftast ett lån för 80% av köpeskillingen i kombination med ett annat lån för 20% av köpeskillingen. Den andra mindre lån anses handpenningen. Denna typ av lån kräver inte låntagaren att ha någon av sina egna surt förvärvade pengar i hemmet. När bostadspriserna faller, är de skyldiga mycket mer än värdet på hemmet och är mer benägna att gå bort från lånet. Återigen, en tillit ökar ständigt hem värden.
4. Justerbar Rate Mortgage eller ARM lån – Räntan på dessa lån varierar med nuvarande räntenivå. Sedan 2002 har vi haft de lägsta räntorna sedan 1960-talet. Så någon ARM lån sedan 2002 är mest sannolikt kommer att ha en räntehöjning. Denna räntehöjning leder till en högre månatlig betalning, vilket orsakar ekonomiska problem för dessa låntagare.
Fem. Teaser Lån – Ett lån med en artificiellt låg ränta under två år som sedan återställs till standard ränta. Dessa lån är kvalificerade till teaser kurs, så när realräntan får verkan låntagaren kan vara i trubbel och inte ha råd att betala.
6. Stretch Lån – Ett lån där låntagaren förväntas betala över 50% av sina före skatt mot en inteckning betalning. Vid tiden alla statliga skatter, lokala skatter, federala skatter, social trygghet, sjukförsäkring, tandvårdsförsäkringen och 401K är betalade jag bara får 62% av min bruttoinkomst. Med denna typ av lån, skulle mitt hus betalning tar 80% av min efter skatt lönecheck!

Som ni kan se, kan någon låntagare som valde dessa typer av lån och över lånade ett allvarligt problem. Du behöver inte göra samma misstag – stick med en traditionell fast ränta inteckning.

Fast ränta inteckningar görs oftast under 30 år eller om du har råd med det, 15 år. Om du är någon som inte behöver köpa nära vad du har råd, det finns enorma besparingar genom att gå med en 15 år fast ränta inteckning i stället för en 30 år inteckning. Detta inkluderar inte de flesta bostadsköpare.

För referens, här är uppgifter som visar de månatliga betalningar på en 30 års fast ränta inteckning på $ 200.000. Dessa data omfattar inte PMI, försäkringar eller skatter (som ingår i många inteckningar) – bara att betala på lånet.

En $ 200.000 lån på 4% ränta har en månatlig betalning av $ 955 totala räntebetalningar på $ 143,739 medan en $ 200.000 lån på 8,5% ränta har en månatlig betalning av $ 1538 och de totala räntebetalningar på $ 353,614.

Som ni ser, det finns en $ 500 spread mellan betalningar på ett lån på 4,0% jämfört med ett lån på 8,5%. Dessutom finns det en mer än 200.000 $ skillnad i det totala payoff av lånet. Dessa siffror visar hur viktigt det är att låsa på bästa möjliga ränta på ditt lån. Vad dessa siffror också visar är riskerna med alla lån som inte har en fast ränta. Genom att inte låsa in en betalning, riskerar du en enorm ökning av framtida amorteringar. Månatliga betalningar kommer att öka tillräckligt bara genom skattehöjningar, utan att lägga den finansiella stressen av att inte veta vad din inteckning betalning kommer att varje månad.

Om du söker efter ett hypotekslån, är det säkrast att gå med en fast ränta inteckning. Även om det finns undantag till varje regel, är de flesta människor köper och flyttar in i ett hem under en längre tidsperiod. Om det är du, inte bli retad att köpa mer hem än du behöver eller finansiera det med en exotisk lån bara för att banken kommer att låna ut pengar. De tittar på sina kortsiktiga vinster medan du måste titta på din familjs långsiktiga ekonomiska trygghet.