fast ränta inteckningar – bästa köper nu

Det verkar som om fast ränta inteckningar är fortfarande där för att ta till rimliga priser om du shoppa runt. På en oberoende inteckning experter webbplats de visade “bästa köper” för närvarande erbjuds. Det fanns en lista på fem, av vilka endast två var från en enda bank som erbjuder olika termer för överraskande lika lång tid och på samma summa pengar, var de andra tre från hypoteksinstitut även om det faktiskt visar sig vara två byggnader samhällen, en av dem har olika erbjudanden för 2 år priser och 3 på året. Informationen förutsätter att inteckning innehavaren behåller lånet för den tid och förutsätter inte några tidiga straff återbetalning avgift.

Bankens erbjudanden var för fast ränta fram till 30/09/2011 kl 4,09% och 4,49% initial varaktighet, flytta till 4,59% efterföljande kurs [för både] i 275 månader, den totala kostnaden för jämförelse arbetar sig vara 4,8% APR och 4,9 % APR respektive i form av månatliga avbetalningar som kommer till 8778,13 £ och £ 911,77 respektive. Siffrorna baseras på en £ 150k lån, ett lån till 60% värde och en löptid på 25 år för båda erbjudandena och avgifter för båda erbjudandena är samma, båda ådra samma förtidsinlösen avgifter på upp till 3%. Varför finns det en skillnad? Vem vet? Kanske en del människor föredrar att bara ha en dyrare produkt trots dem båda utför samma specifikation eller kanske är det den gamla finstilta som hänvisar till personliga omständigheter som gör skillnaden för tillgängligheten av de produkter som erbjuds.

Både hypoteksinstitut har erbjudanden som fungerar våra billigare än bankens erbjudande. Deras siffror avser samma belopp som bankens, £ 150k, ett lån till 60% värde och en löptid på 25 år. Byggnaden samhället som har olika erbjudanden för den fasta ränta beroende på den initiala löptid är följande: 3,99% för 2 år och 4,54% i 3 år, både flytta till 5,24% senare skattesats för 276 och 264 månader respektive, den totala kostnaden för jämförelse arbetar sig vara 5,3% APR för både och i termer av total månadskostnad återbetalningarna kommer till £ 843,26 och £ 872,53 respektive med förtidsinlösen avgifter för upp till 2% i 2 år eller upp till 3% under 3 år. Avgifter är samma för båda. Byggnaden samhället visas i bästa köper med ett erbjudande har en fast bostadsränta i 3 år på 4,58% initial varaktighet, flytta till 3,99% senare skattesats för 264 månader, den totala kostnaden jämförelse 4,4% april – den lägsta av alla de erbjudanden – med månatliga betalningar kommer ut på £ 877,52, vilket är mer än den månatliga utbetalningen av den andra byggnaden samhället erbjuder ett treårigt avtal [sin första affär bara avgifter 4,54%, en del 0,02% lägre under inledningsskedet] och förtidsinlösen avgifter heftier vid 4%.

Dessa erbjudanden kan vara lämpliga för någon i heltidsarbete under åldern av 40 som uppfyller långivarens kriterier. Om du är över 40, lockar tyvärr pension på mindre än 25 år, och denna omständighet skulle diktera olika villkor.