fast ränta inteckningar är valet för konsumenter

Fast ränta inteckningar är inteckning typ av val för villaägare och första gången köpare. Knappast förvånande med Bank of England släppa räntan till 0,5 procent och hålla takten i april.

Många konsumenter inser om de går för en fast ränta inteckning nu kommer det att säkra dem en låg ränta under flera år eftersom räntorna kommer mer än sannolikt börja öka kraftigt i slutet av året. Också det faktum att det är allmänt rapporterats att sänka basräntan ytterligare kommer att ha någon ytterligare nytta för att hjälpa ekonomin och andra åtgärder har vidtagits av regeringen för att försöka ta itu med problemet.

Många mäklare har rapporterat stora ökningar av antalet ansökningar om fast ränta inteckningar. Eftersom basräntan var 2,5 procent i december har minskat avsevärt under de senaste fem månaderna. Men det kanske andra faktorer som kan förklara den stora ökningen av dem som ansöker om fast ränta inteckningar.

Tracker inteckningar blir mindre tilltalande gäller konsumenterna grundräntan någon gång snart kommer att börja stiga igen mening med månaden konsumenterna avbetalning kommer att öka, uppenbarligen inte det bästa alternativet och inte trevligt att se att banken skickar flera bokstäver som informerar dig de kommer att ta lite mer nästa månad.

Även fast ränta inteckningar är inledningsvis lite dyrare eftersom räntorna stiger igen kommer de att erbjuda besparingar på lång sikt jämfört med tracker inteckningar. Även tracker bolåneräntor just nu är ganska dålig som långivare fortfarande vara försiktiga, och erbjuder inte mycket konkurrenskraftiga bolån. Priserna är betydligt högre än basräntan och mycket mer än vad du skulle hitta ett par år sedan.

Lånet till värde (LTV) finns på tracker inteckningar är en annan orsak till bristande intresse för dem. Först nyligen har man kunnat hitta en av dessa inteckningar över 75 procent LTV. Inlåningen är en stor fråga för konsumenterna en 25 procent insättning sätter dessa inteckningar utom räckhåll för de flesta människor. Gå med resten av konsumenter, shoppa runt och hitta den bästa fast ränta affär för dig och låsa nu.