fast ränta inteckning erbjudanden

Fast ränta inteckningar är inteckningar där de månatliga utbetalningarna förbli detsamma under perioden av inteckning affär. Många låntagare som denna typ av inteckning, eftersom det ger dem visshet om sina månatliga betalningar under perioden av affären. Andra lockas av dessa på tider när de är oroliga för att räntorna kan stiga under de kommande månaderna. Medan de har den uppenbara fördelen av säkerhet för betalning är det möjligt att låntagarna kan undgå att inse den potentiella inverkan på deras ekonomi när deras fast ränta affären avslutas.

Det beräknas att mer än 1,3 miljoner fast ränta inteckningar kommer att upphöra under 2007. Många av dessa togs ut under 2004 och 2005 då bolåneräntorna var betydligt lägre än vad de är idag. Vi börjar redan se ett stort antal människor som kämpar med sin avbetalning. Ny forskning från mform.co.uk har visat att upp till 8 miljoner människor nu kämpar med sin avbetalning. Det är troligt att de som har kommit till slutet av sin fast ränta inteckningar känner av smärtan mest. Ökningen på de månatliga betalningarna på en genomsnittlig inteckning i en typisk standard rörlig ränta i dag jämfört med en billig två års fast ränta inteckning tas ut under 2005 skulle kunna vara så mycket som 60%. Detta skulle helt klart ha en effekt på någons ekonomi om det inte har budgeterat för.

Så vad kan du göra? Jo faktum är att två och tre års fast ränta inteckningar är inte så billiga som de var år 2005. Därför det mesta du kan göra är att titta för att minimera den ökade kostnad som du kommer att få. Detta görs bäst genom att titta på hela marknaden – en inteckning jämförelse webbplats som jämför alla långivare behövs för detta. Men inte bara titta på rubriken kurs – se den verkliga kostnaden för lånet under perioden av affären som du vill. Den billigaste verkliga kostnaden kanske inte har den billigaste rubrik betygsätta!

Och när du har din nya inteckning affär, fortfarande hålla ett öga på räntorna från tid till tid innan det löper ut, så att du vet hur det skulle ha på din ekonomi om du var tvungen att ta en ny inteckning ut.