fast ränta bostadslån

En fast ränta bostadslån är ett bostadslån som låser i en särskild räntesats som tas ut på återbetalningar under en viss tidsperiod.

Den fast ränta bostadslånet passar dig om du är orolig för att räntorna skulle stiga. Det ger dig den säkerhet för konsekventa återbetalningar som inte kommer att öka.

De flesta väljer att låsa in sin kurs i en fast ränta bostadslån för ett till fem år. När den perioden är slut kan du välja mellan fastställande av den kurs igen eller byta till en rörlig ränta.

En rörlig ränta bostadslån är motsatsen till en fast ränta bostadslån: det är ett lån med en ränta som varierar att spegla en styrränta vid varje given tidpunkt, såsom penningmarknaden eller “cash” som fastställs av Reserve Bank i Australien.

Viktigt med de flesta långivare kan du byta till en fast ränta bostadslån som helst. Så istället för att vänta tills du bestämmer dig för att det är rätt tid att fixa, välja en långivare som erbjuder konkurrenskraftiga priser på bra produkter, och “låsa in” när tiden är rätt.

Med räntor minskar i slutet av 2008 och början av 2009 i Australien, var några australiensare ta på bundna lån ränta hem: i oktober 2008 bara tre procent av låntagarna bostadslån tecknat dig för en fast ränta bostadslån, enligt finansiera publicerade uppgifter av Australian Bureau of Statistics.

Med kontant ränta på sin lägsta punkt i mer än fem år, var australier väljer rörlig ränta hem så att de inte skulle gå miste om nedskärningar i deras ränta och därmed i återbetalningar av lån.

Vissa låntagare väljer att dela upp sina lån, tillämpar en fast ränta till en del av sina bostadslån till rörlig ränta till resten. Detta betyder att de minskar effekten av räntehöjningar men ändå få del av fördelarna med en minskning.

Detta gör att du kan sova gott på natten, att veta att du har låst i en fast ränta på en del av ditt bostadslån och dina återbetalningar kommer inte att öka.

Men det ger dig också möjlighet att göra extra amorteringar på den rörliga delen av ditt lån utan att ådra straffavgifter och dra nytta av räntesänkningar.

Så vad är den bästa ränta du kan få på en fast ränta bostadslån för din fastighet? För att ta reda på, kan du gå till ett bostadslån auktion webbplats som Bjud mina lån, där långivare lägga fram sina bästa räntan i en gammaldags “budgivningen” krig för att vinna din fasta låneräntan hem.

Allt du behöver göra är att fylla i en enkel elektronisk ansökningsblankett, som tar ca 10 minuter, och långivare kommer att bjuda på ditt lån med konkurrerande räntor inom 48 timmar.

Du får fördelen av att se de olika skattesatser som erbjuds för din speciella ekonomiska omständigheter, men du kommer inte betala en sak. Den enda pengar som gjordes vid ett bostadslån auktion webbplats som Bud Min lån är det en enda gång “introduktion avgift” som en långivare betalar BidMyLoan om du väljer att viss långivare. Ingen annan summa pengar byter ägare.

Detta står i skarp kontrast till att använda en mäklare att leta efter det bästa erbjudandet på en fast ränta bostadslån, där du tvingas betala dolda “släpande provisioner” till din mäklare för livet av ditt lån. Få människor vet att de betalar denna avgift på deras fast ränta bostadslån. En auktion webbplats som BidMyLoan snedstreck ut denna avgift.

Låter det för bra för att vara sant? Bjud mina lån är den första tjänsteleverantören i Australien för att ge dig möjlighet till ett bostadslån auktion. Logga in på idag för att jämföra och välja skattesatser mellan en fast ränta bostadslån och en rörlig ränta bostadslån.

För mer information, gå till bidmyloan.com.au eller ring 1300 BID mina lån.