fast kontra rörlig ränta inteckningar – vilket är rätt för dig

Söka tröst och sinnesfrid kan gå långt i att göra rätt val.

Med räntorna börjar krypa upp från sina rekordlåga nivåer, många kanadensare börjar att ställa frågan, “Ska jag låsa in en fast ränta inteckning eller gå med en rörlig ränta”?

fast vs variabel

Med en fast ränta inteckning ränta du betalar är fast för en viss tid eller term, som är din månatliga betalning. För vissa, ger stabilitet och trygghet att veta exakt vad deras månatliga utbetalningen är en känsla av komfort och säkerhet som off-sätter det faktum att de kommer att betala en högre ränta jämfört med en rörlig ränta inteckning.

Rörlig ränta inteckning räntorna är vanligtvis lägre än en fast ränta inteckning. Till skillnad från fast ränta inteckning kan dock räntan förändras under den valda termen, vanligtvis efter några ändringar i bankens prime utlåningsräntan. De månatliga inteckning betalningar med en rörlig ränta kan vara fast, eller de kan förändras med ränteförändringar, beroende på långivare och typ av inteckning produkt du väljer.
Vissa långivare erbjuder räntetak eller funktioner konvertibilitet med sina rörliga bolån, som erbjuder ett visst skydd mot stigande räntor och / eller ge dig en möjlighet att konvertera till en fast ränta under den valda termen.

En anteckning om att kvalificera för en rörlig ränta inteckning, nyligen den kanadensiska regeringen vidtog åtgärder för att hjälpa bostadsköpare inte komma in över deras huvuden genom att höja räntan låneinstitut använder för att kvalificera potentiella låntagare. Vid tidpunkten för publiceringen, var den genomsnittliga långivaren med ett kvalificerat hastighet av ca 6%. Detta innebär att för en låntagare att kvalificera sig för vår rörlig ränta inteckning på 1,85% låntagaren måste visa att de uppfyller kraven och uppfyller de ekonomiska kraven för ett 5 års fast ränta på 6%.

Så vilken typ av inteckning är bättre för dig?

I den slutliga analysen, bör ditt beslut att gå med en fast eller rörlig ränta inteckning beror på din personliga ekonomiska situation, inklusive din tolerans för risk. En god inteckning agent kommer att hjälpa dig att sålla igenom och identifiera de bästa inteckning produkter tillgängliga för dig baserat på din ekonomiska situation och behov. En stor inteckning agent kommer att se till att du väljer en inteckning med villkor som också kommer att ge dig och din familj med komfort och sinnesro.