fast kontra justerbar ränta inteckning

Att köpa ett hus är en av de viktigaste besluten som köparen skulle göra om köparen kommer att ansöka om en inteckning eller inte. När hade bestämt sig för en inteckning, välja vilken typ av inteckning kommer härnäst. Alternativ är fast och justerbar ränta inteckning.

Vid bedömningen av vilka som ska ta, bör köparen tänka på om hur lång vistelsen kommer att vara i huset. Om köparen är osäker, kan en gissning uppskattning vara tillräcklig.

Om köparen är singel och köpa en liten lägenhet men skulle gifta sig snart eller har precis börjat en familj, är chansen att köparen skulle flytta till ett nytt hem inom fem till sju år.

Å andra sidan, om köparen hade en familj och vill bosätta sig i en plats med ett bra skolsystem, skulle köparen tänka på att använda huset för de kommande 12 åren.

Oavsett svaret, kommer det att hjälpa köparen avgöra om det är vettigt att få en fast ränta eller en justerbar ränta inteckning (ARM).

En fast ränta inteckning låser i en sats för hela lånets löptid.

Armar är kortsiktiga lån till fast ränta. Efter räntebindningstiden är upp, justerar hastigheten med jämna mellanrum i enlighet med rådande räntevillkoren på den tiden. A 5/1 ARM, till exempel, har en fast ränta i fem år och sedan justerar varje år under de kommande 25 åren. (Vapen brukar köra på en 30-års schema.)

Längden på den räntebindningstid på en ARM normalt kan variera allt från en månad till 10 år. Ju längre är fast, desto högre räntan. Men generellt sett, kommer armarna kosta mindre på kort sikt. Med armen, bör båda månatliga betalningar och räntor vara lägre än antingen en fast ränta 15-års eller 30-årigt inteckningslån.

Risken med en ARM är att när räntorna stiger, kan betalningarna vara mer än vad som var väntat sig. Priserna är föremål för de krafter i marknaden. Det är därför i dagens låga ränta miljö, låntagare vill maximera fast ränta bild med en matchande tidsram.

Om köparen är medveten om att vistelsen i huset kommer att vara mer än 12 år, kanske ett 30-års fast ränta inteckning fungera bättre.

Sedan finns det möjlighet att en ränta som endast inteckning, vilket är ett betalningsalternativ snarare än en inteckning produkt per se. Köparen betalar endast ränta under en tidsperiod, vanligtvis de första fem till 15 år för ett lån. Månatliga betalningar under denna tid är normalt mycket lägre än de skulle vara med antingen en fast ränta eller justerbar ränta inteckning, eftersom köparen endast betalar för det intresse, inte huvudmannen. Plus, är den kurs som kommer att ges mycket lägre än vad det skulle vara på en fast ränta produkt.

Men när räntebindningstiden är slut, kunde den månatliga utbetalningen gå högre både på grund av att köparen börjar betala ner den huvudansvarige och hastigheten kan justeras uppåt.

Så vad du än väljer, alltid välja vad du har råd.

IBUYHOUSES.COM – det snabbaste sättet att sälja ditt hus.