fast eller rörlig ränta inteckningar

Bland de 2 mest generella typer av inteckningar i Storbritannien dessa dagar är basräntan inteckning och fast ränta inteckning. Det finns ytterligare krediter produkter erhållas som dessutom kommit under paraplyet av en rörlig ränta inteckning, såsom en bas tracker inteckning eller en rabatterad inteckning. Inteckning mäklare kan hjälpa till att hitta bästa fast erbjudanden ränta inteckning i Storbritannien
Om du är frisk till världen av hypotekslån kan det vara svårt att göra ditt sinne upp som inteckning för att välja, och det finns fördelar och nackdelar med både rörlig och fast ränta.

När du väljer om du ska välja för en tracker erbjudanden ränta inteckning eller en fast ränta plan är det viktigt att du överväga fördelar och nackdelar med båda så att du kan göra ett mer välgrundat beslut när det gäller vilken typ av lån kommer att visa sig vara mest passande för din behov och plånbok. Din inteckning är en betydande långsiktig förpliktelse och för att undvika krångel och andra utgifter är det viktigt att du får det exakt första gången.

Tracker ränta inteckningar

Det finns ett antal inteckningar som faller under den stil av lån med rörlig ränta, och detta inkluderar banker egen standard rörlig ränta erbjudanden,

De stora fördelar för en tracker ränta inteckning är att om räntorna faller då din affär på ditt lån återbetalning också kommer att sjunka, vilket betyder mer pengar åt dig.

En ytterligare fördel är att den ursprungliga räntan på basräntan affären är bättre än de befintliga fast ränta priser, och du kan få några bra planer från olika banker. Det finns också ett utbud av rörlig ränta inteckningar, så du bör inte ha för mycket ansträngning att hitta en som passar dina behov.

En av nackdelarna med räntorna på rörlig ränta erbjudanden kan också gå upp, och som har bevittnat under det senaste året efter en körning av Bank of England stiger det snabbt kan leda till ohanterliga lån betalningar och möjligheten till återtagande.

Lån med fast ränta

En fast ränta inteckning är en inteckning där räntan fryses under en viss period, så oavsett vad som händer med den rörliga räntan din fast ränta kommer att stanna oförändrat. Fast ränta inteckning har visar sig vara allt vanligare, och är särskilt populär bland husägare. Du kan få olika fast ränta längder, men den mest vanliga är mellan termer och 5 år.

Fördelarna med fast ränta inteckning är att de uppvisar finanspolitisk stabilitet och fred i sinnet, eftersom du vet exakt vad månadskostnaden blir varje månad, och det blir ingen variation rakt igenom termen av den fasta affären. Detta innebär att du kan ha nytta av lättare penningpolitik förvaltning, vilket är idealiskt för många första gången köpare som inte är vana att behöva planera.

En av de största nackdelarna är att om basen räntan börjar falla din fast ränta inte kommer att falla – det kommer att ligga fast. Därför måste du fortsätta att göra de högre återbetalningar till högre ränta.