fast eller rörlig ränta inteckning

“Wow!” du säger till din make när du bromsar på bilen. “Såg du bolåneräntan dessa killar är reklam?” Dina bekymmer är över, tänker du. Bara låsa in en kurs som det under de närmaste tio åren, och du har fått det gjort.

Inte så snabbt. Denna procentsats får inte vara något för dig. Typiskt, den lägsta tillgängliga pris – och en som gör att hastigheten tecknet ser bra från gatan – kommer att vara för en variabel eller justerbar ränta inteckning. Denna kurs har potential att vara som en berg-och dalbana. Den postat variabel eller justerbar ränta är den ränta du får idag. Om du inte har en ekonomisk Ouija Board, kommer du inte att kunna förutsäga vilken typ av upp-och nedgångar är framför dig.

Låt oss ta en närmare titt. En långivare kommer att erbjuda olika priser för olika typer av inteckningar. De är fastställda utifrån finansiell risk-till institutionen och till dig. När en kund är villig att ta på sig risk, är han / hon belönas med en lägre ränta. Om långivaren tar på risk (som är, är kunden utlovas en viss hastighet … oavsett vad som händer i framtiden), är andelen högre. Ju längre sikt, desto högre risk för den finansiella institutionen.

Så hur bestämmer ni? Fast ränta inteckningar, eftersom de kräver en låg risktolerans, är oftast bättre lämpade för första gången köpare eller de som inte har ägt ett hem under en mycket lång period. Fråga dig själv dessa frågor: Tycker du eller behöver veta exakt vad din betalning kommer att vara under en längre tid? Vill du undvika behovet av att konsekvent se priser? Har du mindre än 25% ner? Om du svarat “ja” på alla, eller de flesta av dessa frågor, kan en mer konservativ fast ränta ontario inteckning vara ett bättre val för dig.

En variabel eller justerbar ränta inteckning är bäst för personer som har en flexibel budget och tål högre risk. Fråga dig själv dessa frågor: Har du titta på marknadsmässiga villkor? Kan du hantera alla plötsliga räntehöjningar som kan öka din betalning? Har du 25% eller mer kapital i ditt hem? Om du svarat “ja” på alla, eller de flesta av dessa frågor, kan en variabel eller justerbar ränta inteckning passar bäst dina behov.

Vissa långivare erbjuder en särskild PR skattesats för de första månaderna av en rörlig ränta inteckning, som du bör diskutera med din inteckning mäklare. Diskutera också vad din kurs kommer att baseras på – Prime minus 0,5% eller 0,6% eller om Bankaccepter (BAS) plus 1%. Den sistnämnda är en ny typ av justerbar ränta inteckning som nyligen har införts på marknaden. De flesta variabler eller justerbara tillåter dig att utnyttja en option att “låsa in” en fast ränta som helst för den återstående delen av din inteckning sikt eller för en längre tid.

Om osäkerheten i en rörlig ränta kommer att ge dig sömnlösa nätter, är du i gott sällskap. Många kanadensare föredrar vissheten om en fast ränta inteckning. De vet exakt hur mycket de kommer att betala över löptiden av sina hypotekslån, och de kan planera därefter … med några ekonomiska överraskningar. Men om priserna tappa … och släpp … och släpp … du är fast beslutna att “löftet” som du har gjort. Din bästa alternativet – har en inteckning mäklare hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som bäst uppfyller dina behov.