farorna med plast

Miljontals låntagare kreditkort är på väg att möta större månatliga betalningar, en förändring som representerar både goda nyheter och dåliga för konsumenterna.

Enligt nya riktlinjer som föreslagits av den federala regeringen, med början i januari minsta månatliga betalningar för kreditkort skuld i allmänhet kommer att öka. Många bolåneinstitut kommer inte längre att kräva betalning motsvarande 2 procent av skulden, ett belopp som inkluderar ränta och avgifter. Istället flesta kommer nu att kräva en betalning som motsvarar 1 procent av skulden plus avgifter, ränta och avgifter. Sammantaget kommer den nya betalningen vara mer än 2 procent av låntagarens” s utestående skuld i många fall.

Det är de goda nyheterna. De högre månatliga betalningar kommer att minska de totala räntekostnaderna och människor kraft att låna mindre med kreditkort.

De dåliga nyheterna? Det kommer att minska möjligheten för många konsumenter att få en inteckning.

Enligt den senaste Federal Reserve rapporten, har vi nu $ 799.100.000.000 dollar i utestående kreditkort skuld. Det” s ungefär $ 2,681.54 per person: För ett hushåll med fyra personer, genomsnittliga kreditkort skuld uppgår till nästan $ 10.750.

En sådan skuld skulle inte vara ett problem om det uppvägdes av lika robusta besparingar. Tyvärr säger Bureau of Economic Analysis vårt sparande procentsats var – 0,2 procent i både oktober och november. Istället för att lägga pengar borta, i de två månaderna har vi spenderat $ 37400000000 mer än vi förtjänat.

Kreditkort finansiering är oprioriterade skulder – en form av finansiering som” s särskilt riskabelt för bolåneinstitut. Mer risk innebär högre ränta, och i fallet med kreditkort räntorna mellan 18 och 28 procent är väl kända.

Låt” s föreställa ett hushåll med $ 10.000 i kreditkort skuld. Föreställ dig också att räntan är en blygsam 18 procent och att en månatliga återbetalningen lika med 2 av utestående balans krävs. Om du lånat något mer detta lån skulle ta 7,8 år att betala tillbaka och ränta över tiden skulle uppgå till $ 8622. Öka erforderlig månadskostnaden till 4 procent, skulle samma skuld återbetalas i 2,7 år och ränta skulle uppgå till $ 2628 – en fyllig besparing på nästan $ 6.000.

De nya återbetalning standarder för kreditkort kommer att minska skulden kreditkort för miljoner – men de högre minsta betalningar kommer också att påverka inteckning applikationer.

När bolåneinstitut tittar på inteckning program de anser många finansiella frågor. Av särskilt intresse är vad låntagarna spenderar varje månad, spendera delas in i två allmänna kategorier: boende kostnader och kostnader konsument.

Bostäder kostnader är vanligtvis ses som räntekostnader och amorteringar plus fastighetsskatt och försäkring – “PITI” i långivaren jargong. Konsumenternas kostnader inkluderar PITI plus sådana saker som krävs månatliga betalningar för kreditkort räkningar, auto betalningar studielån lön etc.

Kostnaderna beskrivs som en procentandel av månadsinkomst. Om ditt hushåll har en månadsinkomst på $ 8000 och månatliga PITI är $ 2240 då din “front” förhållandet är 28 procent. Om den totala nödvändiga utgifter är $ 2880 då “back” förhållandet är 36 procent. Sammanfattningsvis vill långivarna säga förhållandena är “maj 28/36.”

När det händer, att kvalificera sig för givna program bolån du måste uppfylla vissa fram-och nyckeltal bak. Förhållandena för låneprogram variera, så om du inte uppfyller kraven för ett program du kan kvalificera sig för andra. Till exempel finns det olika förhållanden för konventionella lån (28/36), FHA finansiering (29/41) och VA lån (effektivt 41/41). Justerbar ränta inteckningar använder ofta 33/38 förhållanden medan andra lån har ännu mer liberala normer, en del med en back ratio över 50.

Gå nu tillbaka till det nya betalningssystemet standarder för kreditkort. Om din önskade månatliga betalningen går från $ 200 till $ 280, det” s bra för att minska skulden kreditkort – men din månatliga krävt betalning har ökat. För fall kan månatliga utgifter går från $ 2880 till $ 2960. Nej en stor sak i termer av kontanter eller i kostnaden för ett hushåll med en månadsinkomst på $ 8000, men nu “back” förhållandet är 37 procent.

Hoppsan. Det högre kreditkortsbetalning innebär vissa låntagare inte längre ger rätt till vissa inteckningar. De månatliga kostnaderna är över riktlinjerna.

Vad göra?

Först börjar med insikten att betala ej avdragsgilla, dyra avgifter kreditkort är inte en magisk väg till stora rikedomar. För att få bästa möjliga inteckning, och att helt enkelt spara mer pengar, minska användningen kreditkort.

* Titta på din kredit situation och bli av kreditkort du don” t användningsområden och don” t behov. Håll ett för nödsituationer.

* Prata med försäkringsgivare. Fråga om det är möjligt att få ett “undantag” till riktlinjerna.

* Börja spara. Folk sparar enorma summor med sådana grundläggande steg som att sätta undan alla singlar finns i plånboken i slutet av dagen eller alla mynt i sina fickor. Äter i oftare, ta lunch till jobbet, hålla säkra bilar längre och skära ner på mode och krusiduller.

* Om du har kreditkort, alltid till fullo och i tid betalningar och hålla balansen på noll.

* Istället för kreditkort, använder betalkort – med ett betalkort som du” re bara använda pengar som redan i ditt lönekonto. Använda kassa istället för kredit innebär att du” re benägna att köpa mindre.

* Get over-utkast skydd (en kredit) för ditt lönekonto eller besparingar länk till kontroll konton. Båda kan hjälpa till att förhindra över-drag och överskott avgifter.
Så nästa gång du drar ut det kreditkort tycker om ditt riktiga mål – en ny tröja eller en ny spis, en finare middag eller ett bättre kök, högre månatliga betalningar eller mindre. På nolltid kommer det att vara lätt att hålla plasten utom synhåll och ut ur sinnet.