farorna med inteckningar

inteckning grunderna

Tyvärr, i denna dag och ålder, inteckningar är nästan oundvikligt för den vanliga människan. Betala hyra, i mitt själviska kapitalistiska uppfattning, har så mycket användning som bränner pengar. Och på vissa sätt jag skulle föredra att bränna den än att finansiera en främlings pension potten.

På grund av de nuvarande höga priser alla utom de rikaste köparna tvingas därför att få bolån. De två vanligaste typerna är fast och rörlig ränta inteckningar. Fasta bolån med fasta betalningar för ett visst antal år. Köparna har oftast betala en högre premie för denna privelage. Dock har en inverterad avkastningskurva ledde till några nya undantag. Rörlig ränta inteckningar har betalningar som varierar med den aktuella basräntan. Tyvärr är dessa känsliga för långivare höja betalningar i händelse av en räntehöjning, men misslyckas att passera på sparande om räntorna faller.

Saker att undvika

Det finns vissa inteckning alternativ som i allmänhet klokt att undvika. Ett hem är en mycket dyr investering och kommer ofta att vara en enskild största tillgång. Det är därför viktigt att ta stor försiktighet innan du registrerar dig för någonting.

inteckning betalning skydd försäkring

Mortgage Insurance hävdar att täcka köpare bostadsräntor åtaganden i händelse av sjukdom, arbetslöshet etc. .. De är dock ofta anklagas för att vara dyr och innehåller för mycket finstilta. Det har också förekommit många fall av personer som är oförmögna att hävda på denna politik på grund av det finstilta. Vissa undersökningar har funnit att denna politik är ofta mindre än värdelösa. En acquantance berättade nyligen för mig hur en politik som erbjuds honom skulle ha lagt över 5% till sina månatliga betalningar, och det är uppenbarligen en dålig affär när man betänker att sparka in förrän 6 månaders arbetslöshet hade ellapsed. Jag personligen skulle inte bry med detta på grund av kostnaden, komplexiteten och osannolika händelsen av ett framgångsrikt anspråk skulle jag behöva det. Om du vill vara försiktig sätta citerade försäkringspremier i din egen hög ränta sparkonto. Använd de besparingar för betalningar om du förlorar ditt jobb och ackumuleras intresse under tiden.

intresse endast inteckningar

Intresse endast bolån har också blivit en modefluga, särskilt med den bli-rik-snabbt köpa-till-låt publiken. Den allmänna idén bakom dessa produkter är att köparna inte återbetala kapitalet på sina lån – bara räntan. Detta ger lägre individuella återbetalningar, men leder till en obestämd ökning av lånets löptid. Intresse endast inteckningar är populära eftersom korta tid egendom spekulanter syftar till att köpa och sälja fastigheter till minimal kostnad. Däremot kan varje försening i renoveringar eller säljprocess jeapodise allvarligt köparens likviditet. Dessutom skulle en underlåtenhet att göra en vinst på en spekulativ fastighet lämnar spekulant med ett berg av skulder. Det är därför endast lämpligt för mer erfarna investerare att använda denna inteckning produkt.

Tänk fastighetsmäklare beräkningar wuth en nypa salt

Jag tittade nyligen en fastighet i Balham, södra London. Det var bredvid ett tåg linje och säljarna bad för £ 375K. Mäklaren uppskattar att det skulle ta sex månader och kostar £ 60k att renovera, varpå dess värde skulle vara £ 450k. Så, titta på den ekonomiska sidan av denna transaktion, mäklaren uppskattat att jag kunde göra en £ 15k vinst på £ 425k investering över 6 månader. Det motsvarar en 3,3% vinst mål under en 6 månaders period. “Knappast arbitrage”, var vad jag tänkte, särskilt när man betänker stämpelskatt, advokater feeds, fastighetsmäklare uppblåsta uppskattningar, fastighetsmäklare avgifter agent och andra kostnader. Jag undrar verkligen om han ville att jag skulle köpa den eller bara låta honom gå till puben. Hur som helst – det Sensmoralen i denna historia är att se till att du gör dina summor och för att behandla något mäklaren säger med en nypa salt. Om du inte är geting en betydande avkastning på toppen av basräntan du är bättre att sätta dina pengar i banken.

Välj rätt typ av intresse raseri

De huvudsakliga två typer av ränta är fasta priser och de rörliga räntorna. Fasta priser är normalt fastställs för en viss period. De sedan brukar gå till en långivare rörlig ränta, fast de kan refinansieras på en annan fast deal. Rörlig ränta kommer att variera med en basränta, som Bank of England basränta. Bostadsköpare måste vara medvetna om att deras amorteringar kan därför förändras. Och den nuvarande låga ränta klimatet i kombination med intresse endast inteckningar kunde lämna en massa människor som exponeras i en nära framtid. Så innan du tar ut en inteckning, se till att du vet att du kommer att kunna överleva en höjning.

Denna artikel är baserad på författarens åsikt och utgör inte finansiell rådgivning. Författaren är inte ansvarig för resultaten av eventuella beslut som ett resultat av att läsa denna sida.