farorna inom refinansiering bom

Vissa skulle hävda att den refinansiering boomen är över. De rekordlåga räntorna har försvunnit, tack vare de sjutton raka vandringar i prime-räntan av Federal Reserve Board. Bostadspriserna planar ut på många marknader och även visar tecken på nedgång i vissa. Den genomsnittliga bostäder priset sjönk faktiskt i juni i San Diego County, den absoluta förvåning varje inteckning mäklare och fastighetsmäklare i Kalifornien. Så medan kranen inte har stängts av, är många av de ekonomiska egenskaper som ledde till refinansiering rusa flytta till positioner mindre gynnsamma för refinansiering i allmänhet.

Åtminstone är det sant att den seriella refinancer. Många människor som används hem refinansiering som en mekanism för att vända sin nyligen betalas ut kapital till ett annat fastighetsinvesteringar. Människor var knäppa upp utan avgifter bolån och hybrid lån typ på teorin att de skulle refinansiering igen innan lånen åldern till den punkt där de blev ett oattraktivt erbjudande.

Fastighetsmäklare verkar vara nästan allmänt övertygad om att vi kommer att se en inbromsning i upptrappningen av bostäder värden – och vissa tror att bostadsmarknaden visar alla kännetecken på en bubbla och planar ut radikalt. I båda fallen en tid präglad av spekulativa refinansiering är troligen över, åtminstone för en stund. Om så är fallet, kommer det att finnas ett stort antal människor som accepterade refinansiering inteckningar som kommer att bli mycket dyrt om några år.

De kommer antingen finna sig att betala översta dollar för de aktier som de utvunnits ur deras hem eller kommer att sälja fastigheten och avgående inteckning, eventuellt betala en straffavgift för att stänga ut inteckning i förtid. Det finns också en möjlighet för personer som innehar dessa lån som de kommer att dyka upp från deras hem försäljning med mycket litet kapital, om bostadsmarknaden inte har uppskattat mycket eftersom de refinansieras.

Förhoppningsvis de pengar de tog ut ur huset kommer att finnas tillgängliga för köp av ett annat hem. Däri ligger faran för refinansiering spelet. Om du tar det egna kapitalet ut ur ett hem som snabbt har uppskattat och antingen spendera det eller binda upp det i någon annan långsiktig investering, kan du finna dig antingen bor i ett hem att betala på en justerbar sats inteckning med klättring skattesatser, eller sälja ett hemma och gå iväg med väldigt lite pengar. Detta scenario bygger på en bostadsmarknad som svalnar och räntor som inte retirera tillbaka till sin tidigare – och oöverträffad – bottenrekord.

Begagnade hus som ses som den främsta långsiktiga investeringar för många amerikaner. Den refinansiering boomen vände hem till nära långfristiga tillgångar på grund av deras snabba appreciering, förändra traditionella dynamik bostad för ett anmärkningsvärt antal människor. Kanske statistik som illustrerar detta bäst är långsiktig nationell nedgång i mängden eget kapital husägare egna. Enligt Federal Reserve, amerikaner i genomsnitt hand om 55% av sina hem, jämfört med 86% år 1945. Hemmet-equity siffran har sjunkit 10 procentenheter under det senaste decenniet.