färdas till den ideala inteckning

Innan du väljer ett hypotekslån, vara beredd på att det inte kommer att bli lätt. Uppgiften förvärras ytterligare i dessa dagar av det stora utbud av inteckning alternativ som finns i de finansiella marknaderna. Så skulle vilken hypotekslån vara mest lämplig för dig?

Den mest föredragna hypotekslån är det trettio år fast ränta inteckning. Därmed försvinner risken som kan vara vanligare i andra typer av bolån, genom att erbjuda en viss tid och en fast räntesats.

Ännu en kategori av hypotekslån är den ettåriga justerbar ränta inteckning. Denna typ av inteckning är också en av trettio år. Men i detta fall, är den räntesats som ändras varje år baserat på det index som ditt lån använder.

Kombinationer av dessa två lån typer. Vissa lån fixa räntan för perioder på tre eller fem år, och då priset är tillåtet att ändra.

Det finns fortfarande andra inteckning alternativ som låter dig bestämma hur du vill betala. Så du kan betala tillbaka hela beloppet på en gång, eller du kan göra mer än en enda betalning, eller bara betala räntan för den månaden. Dessa inteckning alternativ, om de används klokt, kan du spara en hel del pengar. Men om du till exempel gör en vana att betala bara räntan belopp, skulle det spiral i ett mycket större kostnader än vad man ursprungligen hade räknat med.

Så även när du tittar på de olika typer av bolån, bekräfta att du hittar en inteckning som uppfyller alla dina specifika krav. Innan du ger dig ut på resan mot det bästa inteckning, besluta vilka frågor som är viktiga för dig. Skulle du föredra en oföränderlig ränta eller vill du utnyttja marknadsförhållandena där priserna sjunka efter ett tag? Är du ute efter att betala av lånet i ett skott eller skulle du hellre betala tillbaka det bit för bit, under en lång tid?

Ett alternativ är att välja en inteckning som låter dig räntetak så att även om räntorna får gungbräda, kommer de aldrig att gå bortom räckhåll. Om du är en person med en ständigt föränderlig inkomster, kan du överväga att ta upp en justerbar sats inteckning som ger dig friheten att besluta att betala det belopp du anser passar på den tiden. Detta är ett riskabelt alternativ att gå till, men är mycket lämplig för en person med en ständigt föränderlig intäkter.

Det finns massor av inteckning alternativ på lånemarknaden. Välj en inteckning som uppfyller alla dina krav.