FAQ på justerbar ränta inteckningar

Den justerbar sats inteckning (ARM, även kallad en rörlig ränta inteckning) skapar förändrade priser bostadslån, som du har rätt att få ett hypotekslån när man köper ett hus. ARM tillåter låntagaren att göra lägre utbetalningar under de första månaderna eller åren av lånet återbetalas.

vad är justerbar sats inteckning?
En justerbar ränta inteckning är en typ av bolån där bostadslån ränteförändringar kontinuerligt baserat på indexet förändras. Den oftast använda index är LIBOR. Index som skapats av de federala Banker och långivare är också används. Användningen av dessa olika typer av index orsakar variationen i den mängd som krävs för betalningar. Villkoren för lånen varierar också på grund av dessa skillnader. ARM spelar en viktig roll i att överföra vissa delar av riskerna med att bygga de lån från långivare till låntagare. Generellt graden av vapen initierar från en lägre nivå, men kan höja på en mycket högre takt jämfört med de som konservativa lån såsom fast ränta inteckningar täcker.

arm fördelar
ARM fungerar som en hel del för en låntagare under expansionen av ekonomin samt inkomst. Här Arm hjälper till att få en högre lånebeloppet jämfört med vad de faktiskt har råd. Den ränta som fastställs för bostadslån är initialt på lägre nivåer, men då ökar gradvis genom att hålla jämna steg med det ökade intresset index. Den lättare kvalificerade för att få en arm och de mindre betalningar som krävs i inledningsskedet anses vara de två största fördelarna med justerbar ränta inteckning. Om det finns möjligheter att öka inkomsterna för låntagaren inom lån-perioden, då en ARM kan mycket väl vara det bästa möjliga sättet att starta din bostad.

arm nackdelar
ARM är en typ av hypotekslån som är förknippad med några utanför index. Den viktigaste nackdelen med att få ett hypotekslån med en hastighet i samband med en utanför index är en gradvis ökning av räntorna. Låt oss diskutera med exempel på en låntagare som har fått ett hypotekslån med betalningarna nästan på gränsen av sin potential upplåning. Nu när räntan ökar markant, kan låntagaren upptäcker att hans eller hennes inkomster inte har ökat i jämförelse med ränta. Detta orsakar ibland verkliga problem för låntagarna såsom Uteblivna betalningar eller ännu värre, en avskärmning.

Vad är Prime Rate?
Prime är den räntesats med vilken de mest framstående bankerna tar lån. Det anses vara bland de mest favorit index som används för att beräkna räntesatsen för bostadslån. Till exempel, räntan för ett kapital kredit kan beräknas som den ränta index plus 2%. Om inteckning är en arm, då utgångspunkten liknar den som gäller för de index plus en marginal.