FAQ om Obamas överkomliga och stabilitet lån ändring program

En fond på $ 75 miljarder euro har inrättats för att hjälpa amerikanska husägare kämpar för att göra sina månatliga inteckning betalningar under Homeowner prisnivå och stabilitet Plan skapad av president Obama. Kvalificerade köpare måste uppfylla vissa behörighetskrav för att utnyttja optioner lån modifiering. Nedan finns svaren på de tio vanligaste frågorna.

Ett. Har mitt lån vara brottsligt så för mig att kvalificera sig? Nej, du kan ansöka proaktivt om du känner att du snart inte kommer att kunna uppfylla de ekonomiska förpliktelserna och du kan visa att en förmildrande omständighet har orsakat svårigheter. Förmildrande omständigheter kan omfatta förlust av arbete, räntehöjning, medicinska räkningar, eller sjukdom.

2. Jag redan inför avskärmning, kan jag kvalificera? Lån ändringar är avsedda att ge stöd till husägare som inte kan göra sina månatliga inteckning betalningar genom att sänka månadskostnaden. Denna lösning är en win-win för både husägare och långivare och ett alternativ som föredras över avskärmning.

Tre. Vilka kvalifikationer för husägare överkomliga priser och stabilitet Plan? Lånet måste vara en första inteckning husägare primära bostad, ska lånet vara försäkrad av Fannie Mae eller Freddie Mac och den nuvarande månatliga inteckning betalning måste överstiga 31% av din brutto månadsinkomst.

4. Finns det en avgift för lånet modifiering plan kosta? Nej, det finns ingen avgift för programmet, är det gratis.

Fem. Har min modifiering ansökan att vara med min nuvarande långivare? Nej, det finns ett antal bolåneinstitut frivilligt deltar i lånet modifiering program som du kan använda.

6. Vad händer om jag redan har ansökt om lån modifiering med min lokala bank? Om din ansökan redan pågår, fråga din långivare om överväger det enligt riktlinjerna för Homeowner prisnivå och stabilitet Plan.

7. Vad händer om mitt hus är värt mindre än jag är skyldig på det? På din banks diskretion, har programmet avsättningar för huvudsakliga balans minskning.

8. Hur vet jag om Fannie Mae och Freddie Mac är på mitt lån? Du bank kan berätta.

9. Vilken information har min bank behov? De behöver en svårigheter brev och en ekonomisk redogörelse.

10. Hur ansöker jag om lån modifiering? Kontakta din lokala bank.

Federal riktlinjer måste vara uppfyllda för att få bank godkännande för lån modifiering. Ta en stund för att ta reda på vilka av dina lokala banker deltar i programmet och tillämpas nu.