fantastiska nya tekniken gör livet lättare för mäklare

Jag började göra bostadslån på 80-talet och alla papper i dessa dagar gjordes i en mycket tjock fil tillsammans för låntagaren, vilket ibland skulle vara 3 inches tjock. Idag saker och ting går i riktning mot papperslösa bearbetning.
Lån behandling är vanligen en tidskrävande, mödosam process som involverar en stor mängd papper skjuta. TrueClose, ett företag som erbjuder mjukvara till inteckning industrin hoppas att ändra på det med sin version 1.6. Med tanke på att lösningen är webbaserad, kommer processorer har nu inte längre att hantera fysiska akter.
Specifikt processorer skapa anpassade mallar inom LOS att hålla reda på beställningar och leverera kontroll och överblick som krävs för processorn att hantera dagliga arbetsuppgifter. Dessutom kommer version 1.6 med en checklista inbäddad i LOS.
“Eftersom processorer är stora aktörer i systemet, kan logiken inbyggd i systemet för dem att klara dagliga sysslor,” påpekar Michael Blair, grundare och VD för TrueClose. “Det ger administratören en grad av synlighet samt via en checklista. Processorer kan skapa sina egna anpassade mallar för att hålla koll på order.
“Vi har just avslutats och kommer att släppa detta inbäddade processorkraften modul för att tillåta processorer för att hantera underwriting och underlätta integrerat arbetsflöde,” påpekade han. “När lånet har godkänts den går in i första förädlingsledet med lån officerare gör manuell kontroll och stapling. Med denna modul kan du få alla tips från Fannie och tolka dem under hela behandlingen.
“I slutändan kommer det att bli en konkurrensfördel, något som du inte kommer att få i Blomfoder”, rapporterade han. “Det ger människor mer kontroll över processen. Vi fortsätter att fokusera på att gå papperslös eftersom jag tror på e-inteckning. Vi har bäddat en integrerad fax modul grund för att göra detta framgångsrikt du har dokument som kommer från låntagaren så du behöver ett sätt att göra det elektroniskt. Behandlingsmodulen tar det ett steg längre eftersom det hela är integrerade. ”
Dessutom bäddar TrueClose kund funktionalitet Relationship Management i LOS. “Den viktigaste delen av en inteckning företagets arbete prospektering,” förklarade Herr Blair. “De lån officerare i synnerhet spenderar 80% av sin tid prospektering. För att skapa ett verktyg för att hjälpa dem att det är vettigt att ha CRM inbyggd i LOS. I början av processen att CRM är ett måste med ansökan .
“Vad du får med Blomfoder är något som kan bygga predisclosure former, men vi ville börja om från början och få in CRM,” fortsatte han. “När man talar om CRM du pratar om brev, utskick och uppföljning, men det finns inget verktyg som är sådan i Calyx Vi vill ge mäklaren som -. Förutom ett verktyg för att hjälpa dem att övervaka processen samt.
“När jag först kom in i inteckning industrin, var det inte många verktyg som hjälper dig att hantera dina leder,” Mr Blair påpekade. “Till exempel är dessa människor ringer idag 20 personer om dagen, nu hur kan du hantera det? Hur håller du dig? Vissa människor gör en anteckning och skriv ner det, men med den teknik vi har i dag är det viktigt att de har en lösning för att hantera allt på ett ställe. ”
Varför inte satsa på ett fristående CRM-verktyg? “På mindre skala du har CRM-verktyg där ute, men för att vara helt ärlig målgruppen som vi är ute efter är att inte använda mer än 10% till 20% av funktionaliteten av dessa fristående produkter,” svarade herr Blair. “Dessutom, de är inte inteckning-specifikt. Till exempel, du har tre dagar på sig att skicka ett avslöjande så varför inte ha en flagga som dyker upp för att berätta att de är beroende? Du bara inte kommer att få att från ett fristående CRM.
“Du måste också hantera mer än en lösning med en fristående produkt – som skapar sina egna problem”, avslutade han. “Allteftersom tiden går, kommer du att se människor som vill dra nytta av webben. När detta fångster folk kommer att hoppa på, vilket är anledningen till detta har varit vårt fokus.”