fantastiska fakta på bolån

Inteckning är en typ av lån särskilt utformade för att finansiera den egendom som skall köpas. Detta är en metod att använda egendom som säkerhet för fullgörandet av en skyldighet som är betalning av en skuld. De viktigaste aspekterna av en inteckning är huvudman eller kapital och ränta på kapital eller summan lånat.

Under en inteckning i fastigheten köpts hålls som säkerhet vid utlåning. Inteckningar finns såsom första inteckning, re-inteckning, Likställda laddning inteckning etc. Med ökningen av fastighetsvärdet bankirerna och långivare som erbjuder längre återbetalningstider. Inteckning är en avgift som skapats på fastigheten till förmån för långivaren / banken som säkerhet för utlånade pengar. Mortgage bostadslån erbjuds normalt i 15 år, 20 år eller 30 år. Förhandlingsteknik spelar en viktig roll i förhandlingarna räntorna. Lån för kort period säga 15 år eller 20 år är lönsamt eftersom intresset uygifter är jämförelsevis mindre än ett 30 årigt lån. Om det finns några andra finansiella åtaganden, än längre period säger 30 årigt lån är att föredra. Så tiden för hypotekslån bestäms utifrån överkomliga räntor och andra finansiella åtaganden. Den andra frågan som måste besvaras är att fast ränta inteckning eller justerbar ränta inteckning. Mortgage låntagare normalt gå in för justerbar ränta inteckningar för korta perioden lån och fast ränta inteckning under långa perioder lån. Den kritiska punkten skall utarbetas mellan justerbar ränta och fast ränta, då den typ av inteckning måste beslutas.

Egenskaper också kan vara intecknad på jämlik laddning dvs kan samma fastighet stå som säkerhet med två eller flera banker som första laddningen, andra laddning etc. I händelse av standard i återbetalning av lån, har banken med första laddningen över fastigheten bättre hålla på fastigheten än andra banker.

Bortsett från banker, finansinstitut, försäkringsbolag, kreditföretag erbjuder bostadslån mot inteckning av finansierade egendom. Räntan varierar också mellan olika institutioner. Den annorlunda process involverade i inteckning lån är: ansökningarna ifyllda, validering av ansökan, erhålla information från tredje part om titeln av fastigheten och kreditvärdigheten hos låntagaren, riskanalys och prissättning, rutiner emissionsgarantier och slutförandet av villkoren i ett avtal. För att påskynda processen, bör ansökan lämnas in med alla detaljer tillsammans med alla relevanta handlingar.

Som inteckning är ett långsiktigt ekonomiskt åtagande, bör ordentlig vård tas innan de utnyttjar ett hypotekslån avseende återbetalning kapacitet, typ av inteckning, analys av räntor, välja en pålitlig bostadsinstitut, intelligent beslut om innehav av lån. Vissa institutioner insisterar på handpenning på viss procent som ett villkor för att sanktionera av lån. Statliga åtagandet banker erbjuder normalt bolån till rimliga räntor och EMI (månatliga återbetalningen) beräknas på minskande värde basis medan privata långivare och privata banker tar räntor på plant intresse systemet och det finns många förädlingsavgifterna är också där.