Fannie Mae – stödja homeownership genom pantbrev

Federal National Mortgage Association, mer känd som Fannie Mae, är en integrerad del av inteckning industrin. Här är en översikt över Fannie Mae och vad den gör.

Fannie Mae – ge lite hjälp

Genom hela historien i USA, har federala och statliga myndigheter använda finansiella program för att ändra vårt beteende. Även om det låter drakoniska, är det faktiskt en ganska intetsägande begrepp. För att stoppa oss från att utföra dåligt eller ohälsosamt beteende, är skatter på sådant som cigaretter för att motivera oss att sluta röka. På den positiva sidan är att skapa likartade ekonomiska incitament för att främja positiva saker som homeownership.

Homeownership ofta kallas den amerikanska drömmen. I sanning, är det en av de viktigaste faktorerna för att upprätthålla en medelklass i vårt land. Homeownership är, mer eller mindre, en ofrivillig sparplan för de flesta amerikaner. Property uppskattar över tiden vilket innebär att du vinner rikedom oavsett vad du gör med ditt kreditkort.

Idag, mer av oss äger bostäder än vid någon punkt i historien. Detta beror på ett antal faktorer, är en av vilka den breda tillgången på inteckningar där vi kan låna stora summor pengar över långa tidsperioder. Den federala regeringen genom Fannie Mae bland andra institutioner främjar detta tillfälle.

Ett vanligt misstag är att anta Fannie Mae är en statlig myndighet. Det är inte. Bolaget är ett publikt företag precis som Microsoft, Google eller din favorit lager.

En andra missuppfattningen är att Fannie Mae erbjuder bolån direkt till låntagare. Återigen, det gör det inte. Istället ger företaget likviditet bolåneinstitut så att de kan fortsätta att förse dig med bostadslån.

Fannie Mae skapades i 1938 av den federala regeringen. Dess syfte var att tillhandahålla likviditet [pengar] till en sekundär bolånemarknaden. Om du någonsin haft en inteckning, har du förmodligen upplevt den udda händelse där din inteckning säljs till en annan långivare. Dessa sekundära långivare arbetar sällan direkt med allmänheten. Istället köper de inteckningar efter ansökningsprocessen och samla betalningarna. I skapandet av Fannie Mae, regeringen önskade att se till att det fanns tillräckligt med pengar på andrahandsmarknaden för att hålla operativsystemet inteckning industrin smidigt. För detta ändamål har Fannie Mae specifikt med uppgift att köpa bolån försäkrad av Federal Housing Administration, mer känd som FHA.

År 1968 gick Fannie Mae privat och utökade sekundära inteckning operationen genom att köpa både FHA lån och icke-FHA instrument. Denna utveckling gjorde Fannie Mae en stor aktör i inteckning industrin. Sedan gå allmänheten, har det köpt mer än 63 miljoner inteckningar, som har hjälpt till att sätta en hel del av våra fannies i hemmen.

Även Fannie Mae är ett publikt bolag, är det fortfarande bunden till den federala regeringen genom en kongress-charter. Stadgan tillåter kongressen att övervaka Fannie Mae och se till att den följer sitt ursprungliga syfte. Fannie Mae, dock får ingen av våra skatter.