Fannie Mae omvänd inteckning

Många pensionärer får finna sig i ett tufft beslut när de överväger att flytta från sin nuvarande plats. När en man, kvinna eller par som njuter av sina gyllene år, är orolig det sista de vill göra om en månatlig inteckning betalning. Men många pensionärer medborgare, även om de är relativt väl att göra, inte kan dela ut omedelbar kontant för att täcka kostnaderna för ett nytt hus. Det faktum att amorteringar är alla utom skyldighet för människor som vill köpa ett nytt hem är mycket stressande för pensionärer som bara vill vara nära familj, barnbarn, eller ett drömläge, och koppla av njuta av sorglösa dagar. Ändå bolån är en del av livet, eller hur? Tja, tekniskt ja, men det finns ett bättre alternativ tillgängligt strikt för samhällets älskade pensionärer, våra mormödrar och morfäder, våra äldste och vise män / kvinnor: Fannie Mae: s Reverse Mortgage produkt.

Fannie Mae är landets största hem inteckning investerare. Däremot investerar Fannie Mae också tungt i omvänd inteckningar. Omvänd inteckningar är betalning planer som fungerar motsatt från vanliga bolån. Till exempel, istället för husägare att behöva göra månatliga betalningar till en långivare, är långivaren den som gör utbetalningarna direkt till husägare. Omvänd inteckningar finns i varenda amerikansk delstat, men endast för medborgare 62 år eller äldre. Och, även om det finns ett federalt försäkrade system för omvänd inteckningar kallas Home Equity Conversion Mortgage (HECM), Fannie Mae har lyckats förbättra planen genom att implantera den nationellt tillgängliga “Home Mortgage Keeper Reverse”

Hemmamålvakten liknar vanliga omvänd inteckning planer i de flesta avseenden, men det skiljer sig i det faktum att Fannie Mae plan har fler fördelar. Till exempel, “hemmamålvakten Omvänd inteckningar” omfattar alla de vanliga aspekterna av en omvänd inteckning som följande: husägare betalas antingen i klumpsumma, månatliga betalningar (så länge låntagaren upptar hemmet som hans / hennes huvudsakliga bostad) , kredit, eller en kombination därav. Om husägare blir avlidne, måste flytta ut i någon annans vård, eller bestämmer sig för att sälja, då långivaren betalas tillbaka omvänd hypotekslån genom att sälja fastigheten, och behålla pengarna. Om fastigheten säljs för mer än den grund lånebeloppet, då skillnaden ges till husägare, eller arvinge (s), om egendomen säljs för mindre pengar än det beror lån då försäkringen vanligtvis täcker skillnaden.

De extra fördelar med Fannie Mae “hemmamålvakten” omvänd inteckning plan är möjligheten för människor att köpa ett nytt hem i en enda transaktion, men utan out-of-pocket kontanter. Detta gör sig av några nya månatliga inteckning betalningar som måste betalas delvis av omvänd hypotekslån, och hjälpmedel i pensionärer hålla mer av försäljningslikviden från deras gamla hus, eller ens en heftier mycket besparingar som kan användas för andra syften.

Så, om en pensionär säljer sitt hem, och gör en vinst, då den personen kan använda vinsten vid sin försäljning till viss del finansiera en ny bostäder köp. Men istället för att behöva antingen betala för de resterande kostnaderna för det nya huset med out-of-pocket pengar, och för att undvika att ta ut en inteckning, då senior kan faktiskt betala för resten av hans eller hennes nya hus up-front med hemmamålvakten omvänd inteckning. Fannie Mae: s Reverse Mortgage Produkten ger pensionärer fantastiska fördelar genom att ge alla bekvämligheter i en omvänd inteckning och mer. Nu kan du koppla av och njuta av livet till fullo utan att behöva oroa sig för de där irriterande avbetalning, eller hur du ska betala i förskott för ett nytt hus av ett sparkonto. Efter allt, måste du ha massor kvar för att förstöra barnbarn när de kommer att besöka din vackra nya hus.