Fannie Mae och Freddie Mac hypotekslån – överensstämmer lån ger låga räntor

Överensstämmer lån ger låga räntor eftersom de är nästan garanterat att köpas av Fannie Mae och Freddie Mac, vilket gör att mer medel ska vara tillgängliga för låntagarna. Men dessa företag har termer, såsom maximal lån, som begränsar hur mycket du kan låna. Om du inte uppfyller sina villkor, måste du ansöka om ett icke-konventionella lån med något högre räntor.

lån köpare

Fannie Mae och Freddie Mac är lagerhållare bolag som köper inteckningar, paketera dem i värdepapper, och sedan säljer dem till investerare. Detta gör att banker och andra finansbolag för att låna ut till fler kunder eftersom deras kapital inte binds upp i långfristiga lån.

Fannie Mae och Freddie Mac har strikta krav på inköp av lån. I grund och botten vill de minska risknivån så att de sätter ett tak på lånebelopp, kredit värdering, inkomst, och handpenning.

överensstämmer lånebelopp

Varje år Fannie Mae och Freddie Mac skapar nya riktlinjer för lånebelopp. År 2005, är en inteckning gräns för ett småhus $ 359.650. Gränser för multipel familj bostad är betydligt högre, ungefär en extra $ 100.000 per familj. Maximala lånebelopp är också 50% högre i Alaska, Guam, Hawaii, och Jungfruöarna eftersom fastighetspriserna är högre.

Topplån har också sin gräns. År 2005 var gränsen $ 179.825, men den totala intecknade beloppet för de båda lånen kunde inte överstiga $ 359.650. Som med bottenlån kan topplån också vara 50% högre i utvalda områden.

icke-konforma lån

Det finns andra lån alternativ om du inte uppfyller kraven för en överensstämmande lån. Om du behöver låna mer än den maximala överensstämmande lånebeloppet, då du kommer att vilja ansöka om ett jumbo lån. Eftersom dessa typer av lån hanteras i mindre skala, deras priser är något högre än en överensstämmande lån.

Om du har dålig kredit eller liten handpenning, kan du använda en subprime långivare som specialiserat sig på utlåning till B / C-typ lån. Du kan förvänta dig att betala högre priser med dessa långivare, men många erbjuder förmånliga villkor. För att hitta den bästa lösningen och att undvika bedrägerier, måste du forskning din långivare. Jämför priser och villkor tills du hittar en gynnsam finansiering paket.