fånga en skatt paus och lägga mer pengar i fickan när du säljer ditt hem

Vill du sälja din bostad? Att sälja det med vinst kan lägga en massa pengar på fickan och sänka din skatt räkningen, men att hålla sig till det bästa erbjudandet är förnuftigt. Du behöver inte hålla sig till det bästa erbjudandet om du har utnyttjat verktyg inteckning hantering som gör att du kan skynda på byggandet av eget kapital i ditt hem. Använda ett bra verktyg inteckning ledningen kan sätta dig framåt och lägga ännu mer pengar i fickan när du säljer, oavsett marknadsförhållanden.

Visste du när du säljer ditt hem och göra en vinst, kan den första $ 250.000 undantas från dina skatter? Kopletteringar kan gifta par som fil tillsammans öka sin vinst undantag till $ 500.000. Detta är en realisationsvinst som fungerar till din fördel.

Det finns några bestämmelser om detta stora skattelättnad, though. Först av allt måste du ha bott i den primära bostad för minst två av de senaste fem åren. Typiskt denna skatteförmån kan endast användas vartannat år. De flesta människor rör sig inte så ofta, så att hålla sig till denna bestämmelse är vanligtvis inte ett problem.

Ibland människor har skäl som orsakar dem att sälja sina hem efter att ha bott i dem för mindre än två år. En anledning kan vara en förändring i jobb. Du behöver inte göra ändringen eftersom arbetsgivaren lämnar området. Orsaken kan vara att du hittat ett helt nytt jobb med ett annat företag.

Hälsofrågor kan vara orsaken till att lämna bakom bostad förtid. Detta är en trovärdig anledning men IRS kommer att kräva anledning att underbyggas av en läkare för att få skattelättnad. Brevet är för din egen bokföring om du någonsin är reviderade.

Vissa människor tvingas sälja sina hem på grund av naturkatastrofer. Så länge din omständighet uppfyller riktlinjerna införts av IRS, kan du använda det på din skatt för att hämta detta utanförskap. Det finns olika situationer som betecknas som oväntat: naturkatastrofer, terroristattacker, krig, skilsmässa, dödsfall, separation från maken eller flerbarnsfödsel.

Alla dessa saker kan netto du en partiell fördel med denna uteslutning på din skatt. För att beräkna hur mycket du kommer att kunna dra av, dividera antalet månader som du bodde i huset vid 24. Den resulterande siffran multipliceras sedan med den mängd av hela uteslutning du skulle ha haft rätt till. Resultatet är mängden realisationsvinst du kan dra av från din beskattningsbara inkomst.

Sälja ditt hem kan sänka din beskattningsbara inkomst i nästa år när det är dags att lämna din retur. Om du vill veta mer om denna uteslutning, gå till IRS webbplats och visa Skatt Topic 701 på försäljningen av ditt hem.