fallgroparna i en omvänd inteckning

Omvänd inteckningar kan vara en välsignelse och en förbannelse. Om du har en stor mängd kapital i ditt hem, kan en omvänd inteckning vara ett värdefullt sätt att dra nytta av det egna kapitalet och använda pengarna för oavsett ändamål du vill. Många äldre villaägare har gjort just detta, och njuter av resultatet. Men det finns många saker att tänka på när man överväger en omvänd inteckning. Alltför ofta kommer en husägare att göra en drastisk misstag och hamna frustrerad, i stället för att njuta av livet som de borde vara. Här är några omvänd inteckning fallgropar att minnas.

Till att börja, bör du aldrig ta ut en omvänd alternativ inteckning för mer pengar än du behöver. Om ditt hem är värderas till $ 75.000 behöver du verkligen alla dessa pengar? Visst, du kan betala kontant för en ny bil eller åka på semester hela året, men vill du verkligen behöver? Du behöver sitta ner och fundera över varför du vill ha en omvänd inteckning innan du får en. Det finns ingen skam i att dra nytta av det egna kapitalet i ditt hem, men om du bara kommer att slösa allt, då du har gjort ett ganska dumt drag. Det ordspråket är fortfarande sant: inte låna mer än du behöver.

Det andra är en omvänd inteckning fallgrop att undvika att få pengarna i en stor klumpsumma. Även om det är ganska frestande att ha den stora guldägg hamnar i knät, är det mycket klokare att få pengar över tiden. Varför är detta? Du bör inte välja en klumpsumma eftersom långivaren tar ut en massa pengar för det. Det är en stor börda för en långivare att betala dig tiotusentals dollar på en gång, och de gör det genom att ta ut skyhöga räntor och andra avgifter.

Slutligen är den fallgrop måste du undvika de flesta av alla försumma dina barn eller arvingar. Du kommer ihåg att en omvänd alternativ inteckning inte behöver betalas tillbaka tills du dör, men när du försvinna, som nu är ansvarig för skulden? Dina barn eller arvingar. Du skulle inte vilja vara fast med en stor skuld som inte är din, så vara hänsynsfull av dem som kommer att ta upp det i ditt ställe. Prata med dem och se till att de har möjlighet att hantera ansvaret.

Om du håller dessa fallgropar i åtanke och se till att undvika dem, kommer du snart på väg att njuta av de många fördelarna med en omvänd inteckning.