faller ner

Huspriserna kan falla med så mycket som 30% under de närmaste åren, är hävdar experter, vilket kan utlösa en recession som nu övervärderade fastighetspriser (20% övervärderad enligt Goldman Sachs och den högsta på 15 år) korrigeras. Många iakttagare är överens om att det inte kommer att bli en mild nedgång i priserna på grund av överbelastade marknaden, där överkomliga för hus är på sin lägsta nivå sedan 1991, dess värre än vid slutet av början av den sista stora fastigheten kraschen.

November 2006 såg huspriserna i London faller med 2,6% och även fastighetspriserna steg under samma månad i England och Wales, var ökningen betydligt lägre än tidigare förutspått.

Några tror att huset marknaden bara kommer att bromsa när nya köpare väljer att vänta och se om huspriserna skulle kunna bli billigare i sex till tolv månader tid. Detta är inte förvånande eftersom den genomsnittliga standarden rörliga bolåneräntan är nu högre än 7%, långt över Bank of England 5,25%, detta tillsammans med det faktum att de disponibla inkomsterna är på det långsammaste sedan början av 80-talet som huspriserna snabbt snabbare än lönerna ökar.

Många iakttagare är överens om att vi är i slutet av ett husprisboom, men är uppdelade på graden av påverkan en “krasch” kommer att ha, vissa förutspår att 2008 kan bli ett svårt år för den brittiska bostadsmarknaden.

Naturligtvis kommer nyheten om en avmattning i bostadspriserna svika många villaägare, men för de miljontals kämpar för att komma på fastigheten stege fallande fastighetspriser kommer att komma som en lättnad, vilket innebär att till sist de som har nästan gett upp på att äga en Fastigheten kan äntligen kunna få en inteckning och betala ett rimligt pris för deras valda egenskapen samt.