fakta varje avskärmning offer bör vara medveten om

I spåren av orkanerna Katrina, Rita och Wilma under 2005 införde många byråer av federal regering avskärmning anstånd, inklusive HUD, VA, Rural bostadsförmedlingen, Fannie Mae och Freddie Mac. Nya utmätningar hölls av på, medan utmätningar redan gått igenom domstolsväsendet senarelades i ett försök att uppmuntra reparatörer och långivare att samarbeta närmare med husägare för att hjälpa dem att spara sina hem. När allt är ett utestängd hem bra affär för reparatörer, men en övergiven, förstörd, översvämning-skadade hem är en möjlighet att förhandla lån ändringar och andra lösningar.

I händelse av en katastrof, kräver Fannie Mae utestänga service företag att ompröva avhysa husägare, särskilt om det finns en brist på tillgängliga bostäder. Om inteckning serviceföretaget och dess advokater beslutar att inte gå vidare med en vräkning, får de ta ut de tidigare ägarna hyra på en månad till månad basis, beroende på vad låntagarna har råd.

Med en fullständig avskärmning eller en konkurs på en kredit rapport är vanligtvis dödlig till nya inteckning program för de första två åren efter händelsen. En handling i stället för avskärmning ses som bara ett litet steg nedan som har en fullständig avskärmning. Således är den största fördelen med handling i stället för att överföra fastigheten förr och få igenom den tvååriga period där det kommer att vara nästan omöjligt att få en ny inteckning.

Om en inteckning innehas av den federala regeringen eller försäkrade eller garanterade av det, vissa som avgör hur service företag ska gå tillväga med avskärmning. Om dessa inte följs, kan husägare har fler försvar till utestängning, däribland en fullständig rättslig försvar baserat på serviceföretaget underlåtenhet att erbjuda hjälp eller tjänsten ett lån ordentligt.

Även många advokater och husägare känner att kraften i försäljning klausul används i gärningar av förtroende nonjudicial avskärmning stater berövar husägare för rättssäkerhet, domstolar känner annorlunda. De har slagit fast att, eftersom avtalet är mellan två privata parter (banken och låntagare), det finns ingen rättssäkerhet skydd. Endast om det fanns en statlig aktör skulle försvarets skydd beviljas husägare. Naturligtvis är banker ges en skyddad monopol av regeringen att skapa pengar (lagligt betalningsmedel) baserat på ingenting (fractional reserve banking), som vanligtvis skulle vara en statlig åtgärd – men det är bekvämt ignoreras.

Följande är en lista av stängslar husägare har om deras lån är försäkrad av Federal Housing Administration (FHA). Långivare måste uppfylla dessa krav för att börja avskärmning:

Ett. Tre månatliga betalningar förfaller
2. Utestängning är inte tillåten om den standard bygger på en missad spärrade betalning som beror på en klumpsumma
Tre. Meddelande om uppsägning skall skickas till låntagarna innan den andra månaden av Uteblivna betalningar
4. Innan den tredje utbetalningen missas, måste långivaren göra en insats för att ordna ett ansikte mot ansikte möte med låntagarna
Fem. I många situationer, måste långivaren acceptera delbetalningar om husägare har möjlighet att göra dem

För inteckning försäkrade genom HUD, finns det två typer av speciella fördragsamhet planen. Den första typen måste innehålla en amorteringsplan som varar i minst fyra månader efter det att utbetalningar har skjutits upp en tid. Under perioden av inställda betalningar, kan husägare vara skyldig att göra delbetalningar. Den andra typen av fördragsamhet möjliggör en kortsiktig återbetalning plan som ska kombineras med en partiell fordran eller ett lån modifiering.

En partiell påstående är inte allmänt känd och används sällan av husägare att stoppa avskärmning på deras egenskaper, och av goda skäl. Titta på listan över krav för statligt stöd:

Ett. Ha en inteckning försäkrade genom HUD
2. Vara minst fyra månader efter i betalningar
Tre. Summa skulder måste lägga upp till mindre än tolv månader av betalningar
4. Måste kunna göra fullständiga, månadsvisa betalningar
Fem. Lån modifiering eller speciell överseende kommer inte att lösa problemet

Med HUD lån, kan en partiell påstående användas av villaägare som har ansökt om konkurs för att stoppa avskärmning (antingen kapitel 7 eller kapitel 13). Dock får en inteckning modifiering inte användas med en partiell påstående.

En av anledningarna till att HUD snedvrider bostadsmarknaden är genom sina betalningar till husägare och långivare för att utföra vissa uppgifter i samband med att förebygga utestängning. Till exempel, kan pre-avskärmning Nettoomsättningen husägare upp till $ 1000, handling i stället för avskärmning kommer netto $ 2000 för låntagarna. Långivare kan få $ 100 för varje speciella fördragsamhet, $ 750 för lån ändringar, $ 500 för partiella krav, $ 1000 för en pre-avskärmning försäljning, och $ 250 för en handling i stället.

När man förbereder ett träningspass program, familjer som har en förälder hemma att ta hand om barn måste förklara detta för långivare som kanske ser negativt på det faktum att båda föräldrarna inte arbetar. Jämföra kostnader för barnomsorg för inkomst från en potentiell jobbet ska göras för att visa inteckning företaget att stanna hemma är mer kostnadseffektivt.