fakta om topplån

Ditt hem: Det är förmodligen din största tillgång. Att ha ett hem att backa upp dig när du behöver ett lån är en av de största fördelarna med en egen bostad. Under senare år har det skett en stor ökning av mängden av människor som vill använda sina hem som ett sätt att få tillgång till extra pengar när de behöver det mest. Ett av de bästa sätten att göra detta är genom ett topplån.

Ett topplån är precis vad det säger att det är – ett lån utöver din första inteckning, och det är baserat på hur mycket kapital du har byggt in i ditt hem. Många människor använder dem för att finansiera hem renoveringar, för att betala av kreditkort, eller att sätta ett barn till college. Eftersom du redan har gått igenom processen en gång, är emissionsgarantier som krävs för att få en andra inteckning mycket enklare än det var första gången, och kostnaden för de berörda transaktionerna kommer att vara betydligt lägre. Detta gör oftast upp till det faktum att räntorna på topplån är lite högre än vad de var på den första.

På en andra inteckning, kommer du låna en fast summa pengar mot ditt hem kapital och betala tillbaka över en angiven tidsperiod. Det belopp du lånar kommer att kombineras med det belopp som du fortfarande är skyldig på din första inteckning.

Det låter ju ganska enkelt. Det är bara några saker att tänka på. Först av allt, ta inte ut en andra inteckning i ditt hem om du inte har byggt upp en hel del eget kapital i fastigheten redan som gjort betalningar på den ursprungliga inteckning balans för en bra tid. Du kan fortfarande ha möjlighet att få en andra inteckning om du inte har mycket eget kapital, men dina priser kommer att bli så mycket större, och det belopp du kan låna så mycket lägre, att det i huvudsak kommer att vara ett slöseri med tid och pengar . Detta är en av de saker som är värt att vänta på.

Titta även in de andra alternativen att låna mot eget kapital i ditt hem, inklusive ett hem kapital lån och ett hem kapital kredit. Alla dessa alternativ kan du låna mot ditt eget kapital, men det finns små variationer bland dem som innebär en av de tre kan vara det bästa alternativet för dig. Det beror till största delen på din ekonomiska ställning, hur mycket pengar du behöver låna, och mängden hem kapital du för närvarande har.