fakta om lån för första gången hem köpare

Antalet konkurs anmälningar och utmätningar hem är över rekordnivåer inom USA, och denna nedgång visar väldigt få tecken på att vända snart. Skaffa ett bostadslån är lite svårare än det har varit under ganska lång tid. Bankerna har i regel inte utlåning eller har skärpt sina finansiella förfaranden. Som sagt, det finns fortfarande lösningar för ens första gången hem köpare med dåliga krediter för att komma in i deras eget hem.

Det är självklart att ha en bra kreditvärdighet kommer att göra det mycket lättare att köpa nästan alla hem, men den här artikeln är avsedd för dem som har en lägre än perfekt kreditvärdighet. Du kan få planer regeringen bostäder genom FHA, VA, tillsammans med andra myndigheter som kan hjälpa dig med att få ett hem. Ibland kan det faktiskt vara handpenning stöd och unika hem räntor för att bistå vid samma tidpunkt.

Det viktigaste du kan göra är att tala med en HUD rådgivare när det gäller stöd för första gången hem köpare. De är beredda att bistå och har erfarenhet av alla de saker som kan vara till nytta i din specifika situation. De handlar med långivare och finansbolag varje dag för många av dessa program.

Bland de största frågorna som hindrar de flesta första gången köpare är ofta en tidigare konkurs. Om det inte är större än 3-4 många år, kan det vara svårare att hitta ett bolån. Det som kan bidra till att kompensera det kan vara en bra betalar räkningar rekord sedan den tiden. Vad jag menar är att du har aa litet antal bankkort eller ett billån som är aktuell och du har inte varit sena lön efter konkursen. Ju högre din kreditvärdighet sedan den tiden, desto större är din chans att bli finansierade.

Ändå. du måste komma ihåg att straffet för att ha en låg kredit värdering kommer att behöva betala högre bolåneräntor. Faktum är att du kan titta på högre nivåer än 25% utöver de med en fördelaktig kredit post. Men det finns hjälp för bostadsköpare ute. Det är en avvägning som du behöver tänka på när det blir dags att fatta ett beslut.

Ganska många långivare kommer sannolikt också efterfrågan mycket stor avbetalningar. Du kan titta på en handpenning så hög som 25% ibland, baserat på den framtidsbild. Så var redo att ha pengar på ditt bankkonto. Detta skulle eventuellt kunna förhandlas i fall du curently har en bit av egendom som du kan sätta upp som säkerhet för lånet.

Förvärva ett billån när du har dåliga krediter kan tyckas vara en omöjlighet i dagsläget, men med en liten mängd av beslutsamhet och uthållighet, kan bostadslån med dåliga krediter hittas.