fakta om erbjudanden bolån och lånelöfte

Även många av de “lånelöfte” bokstäver du får med posten är värdelösa, det finns olika typer av förhandsgodkännande från långivare som kan hjälpa dig mycket när man köper ett hus. Om du kan få lånelöfte på ditt bolån, då du kommer att finna det mycket lättare att få det hus du vill ha snabbt. Om du vill veta mer om förhandsgodkännande för hypotekslån, så här är några fakta som hjälper dig ut.

Ansök innan du köper

Även om många människor som används för att titta på bostäder innan de ansöker om ett hypotekslån, numera är det viktigt att du ansöker om bolån först. Detta gör att du kan veta exakt hur mycket du har råd att spendera på ett hus, och så hitta den egendom som du vill ha mycket mer snabbt och enkelt.

Pre-godkännande och pre-kvalificering

Även om du kanske har en bra kreditvärdighet och ett bra jobb och vet att du kommer att godkännas för en inteckning, är det mycket bättre att ansöka och få lånelöfte än att bara vara pre-kvalificerad. Pre-kvalificerade betyder helt enkelt att du är berättigad att ansöka om ett hypotekslån, men garanterar inte det belopp som du kommer att få. Dock kommer få ett lånelöfte brev berätta exakt hur mycket du kommer att få låna. Så länge dina omständigheter inte förändras, är det garanterade beloppet.

Skaffa lånelöfte

För att få lånelöfte, behöver du bara hitta rätt långivare för dina behov och sedan tala med dem om lånelöfte. De kommer att utföra de kontroller som krävs och ge dig ett lånelöfte brev, varefter du kan börja söka efter din drömbostad.

Titta på de rätta hemmen

Om du har lånelöfte, då vet du exakt hur mycket du har råd att spendera på en fastighet, och så kan begränsa din sökning ned till hem inom denna prisklass. Detta kommer att hjälpa dig att hitta en fastighet som passar dina behov mycket snabbare, och så göra att köpa enklare.

Mer förhandlingsstyrka

Om du har lånelöfte på ditt bolån, då du kommer att ses på samma sätt som en kontant köpare. Du redan har pengar på plats, så att säljaren är mer benägna att acceptera ett erbjudande omedelbart, även om det är lägre än priset uppskattning. Detta eftersom de kan vara mer säkra på att deras hus är sålt, och så ta det från marknaden i avvaktan på utgången av försäljningen.

Snabbare försäljning stängning

En av de längsta delarna av huset att köpa och sälja är att försäljningen. Om du har kommit överens om att köpa ett hus men inte har en inteckning på plats, då kan det ta tid att ordna pengar, och du kan även hitta att du inte kan få de medel som du behöver. Men om du har lånelöfte medlen redan garanterat, och du kan driva igenom affären mycket snabbare. Detta kommer att göra att köpa ett hus mycket mindre stressande, och hjälper dig att få hem du verkligen vill.