få säljaren att hjälpa till med din inteckning

Eftersom huspriserna är på historiskt höga nivåer, kanske du behöver lite seriös hjälp att komma på rätt finansiering för att köpa ett hem. Överraskande, kanske hjälp finns precis framför dig.

När det gäller bostadsköp, särskilt första hem, det finns några traditionella sätt att bedriva finansieringen processen. Eftersom handpenningen är oftast det största problemet, de flesta människor tar ett par metoder. Först, de sparar som galningar för att få ihop pengarna, men det kan ta lång tid. En sekundär metod är att göra några förhandlingar vid Bank of Mamma och pappa. Beroende på din familjesituation, kan detta vara en stor eller hemsk alternativ! Om ingen av dessa metoder fungerar, kan du titta på en mer överraskande källa.

Som fastighetsmarknaden svalnar, säljare är i en binda. Den gamla goda tiden köpare knackar ner sin dörr på alla timmar är över. Nu är det köparen som har den hävstångseffekt som hemförsäljning sakta ner till en rännil. Sätt i praktiken, är hem säljare nu högt motiverade att arbeta med köpare för att göra en försäljning sker. Detta betyder att du!

Om du har problem att komma upp med finansiering för ett hem, bör du ha ett ord med säljaren. De flesta säljare sitter på massor av eget kapital i dessa dagar, vilket innebär att de har förmågan att hjälpa dig komma in i hemmet. Hur? Genom säljaren finansiering.

Säljaren finansiering är precis vad det låter som, nämligen, ger säljaren du ett lån för att hjälpa dig att köpa deras hem. Tekniskt sett är lånet ett topplån. Det fungerar så här. Antag får du lånelöfte låna 300.000 dollar från en långivare. Du hittar ett hus du vill för $ 335.000. Du kan inte råd med det, eller hur? Kanske inte. Vid förhandlingarna med säljaren, göra dig ett erbjudande för att säga $ 320.000 och be säljaren att bära $ 20,000 som en sekund. Om säljaren är motiverad, och de flesta är dessa dagar, kommer de att vara mottagliga för detta. När ni kommer överens om de slutliga siffrorna kommer du registrerar en andra inteckning i fastigheten vid stängning och göra betalningar till säljaren enligt avtalet.

Om ovanstående scenario låter osannolikt, är det inte. Säljare är motiverade att flytta sina egenskaper och säljaren finansiering är ett vanligt sätt att få erbjudanden gjort. Tveka inte att ta upp det med säljaren, eftersom det kan vara tricket du behöver för att få affären klar.