Få rakt fram hjälp lån modifiering

Med dagens rådande ekonomiska förhållanden, har avskärmning blivit ett skenande resultat av så många bostadslån. På grund av detta, kan lån ändring hjälp vara det bästa sättet du kan få hjälp om ditt hem är på han randen till avskärmning. Denna hjälp har gjorts möjligt genom den nuvarande administrationen leds av talmannen .. Det har kunnat ge hopp till många amerikanska familjer eftersom det har lätt ändrat sina ursprungliga lånen. Även om lånet modifiering bevisar att hålla en hel del fördelar, tyvärr kan inte alla kvalificerar för hjälpen.

Enligt ordförandena nya planen kallas Tarp II, tänker han sätta 75 miljarder dollar i en fond för att hjälpa husägare. Den allra första uppsättningen av människor som programmet kommer att hjälpa är de som för närvarande har en inteckning betalning, men har inte lyckats spara några av sina fastighetens värde på grund av ekonomin. Detta kallas Affordable Refinance programmet av regeringen, vilket kommer att hjälpa personer som inte kan refinansiera sina befintliga hem på grund av deras brist på eget kapital. För att kvalificera sig, det finns vissa kriterier som du måste uppfylla.

Kraven anger att du antingen måste ha ett lån enligt Freddie Mac eller Fannie Mae, hemmet under diskussion måste vara din primära bostad, måste de pengar du är skyldig på hypotekslån vara lägre eller lika med det verkliga värdet på ditt hem, slutligen, du behöver uppdateras på betalning av din inteckning. Detta betyder att du inte ska ha haft någon försenad betalning av en 30 dagars period under de senaste 12 månaderna.

Individer som har tyvärr legat bakom sina betalningar eller kämpar med sina nuvarande lån kan fortfarande kvalificera sig för det andra programmet kallas Homes Affordable Modification. Detta program kommer att hjälpa dig att ändra den ursprungliga lånet för att passa en mer passande och prisvärd månadskostnaden. För att vara berättigad, bör din skuldbeloppet på första inteckning vara lägre eller lika med $ 729.750, måste du stå inför problem med att upprätthålla betalningar för din inteckning, bör hemmet vara din primära bostad och panträtten skulle ha erhållits på eller före den 1 januari, 2009.

Dessa två program är bland de många som regeringen har föreskrivit hjälp. Om du upptäcker att du inte är berättigad till federalt stöd, betyder det inte att du inte kan få hjälp från någon annanstans. Det finns fortfarande flera olika tillgängliga lån modifiering hjälp tjänster. Dessutom finns det även en gör det själv-processen. Den inteckning ändring har kunnat hjälpa tusentals villaägare få ut av sina skulder och har fått dem på rätt spår med sina befintliga lån betalningar. När du är i samma situation, kan modifieringen kunna ge dig samma hjälp.