få lån för att köpa utländska fastigheter

Om du bor i USA just nu kanske du har märkt att fastighetsmarknaden är lite trög (understatement!) – och om du bor i Storbritannien just nu kanske du har märkt att alla verkar vilja sälja sina hem för att realisera de betydande mängder kapital som de har tillkommit under de senaste tio åren eller så när marknaden rider högt.

Den olyckliga sanningen är att varken USA eller Storbritannien fastighetsmarknaden är på väg mot en positiv uppgång igen någon gång snart och så kommer du bara att rida ut stagnationsperioden och stå ut med det … eller kan du sälja ut nu, komma ut nu, undvika cykler boom byst och tråkig dag till dag samtal på kontoret eller på puben av huspriserna, krascha marknader, bolåneräntorna och hur mycket din granne lyckats lägga till värdet av sitt hem med det läckra badrum uppgradering !

Vad pratar jag om – ja, jag talar om att flytta utomlands och utforska nya och internationella fastigheter horisonter grunden!

Den amerikanska och brittiska bostadsmarknaden är i en cykel alla sina egna och hela världen påverkas inte oavsett hur mycket vi britter och amerikaner vill tro vår nation är de enda på jorden ibland – oftast när vi vinner på internationell sport!

Men för att få ut och köpa fastigheter utomlands för pensionering, för ett helt nytt liv utomlands eller bara som ett fritidshus kräver finansiering … de som säljer sina principiella bostäder och avsluta sitt land helt och hållet kan vara glad att placera alla sina pengar i ett nytt hem , andra är det inte så snabba att begå alla sina besparingar men. Och naturligtvis andra av oss kommer att kräva någon form av lån för att köpa våra utomeuropeiska fastigheter … så hur i hela friden får man en inteckning när man bor i ett land och vill köpa ett hus i ett annat land?

Det är faktiskt ganska enkelt. Det finns tre eller fyra huvudsakliga sätt att få lån för att köpa utländska fastigheter och de är: –

1) Re-inteckning ditt nuvarande hem – som med alla fastigheter finansieringsalternativ finns upsides och nackdelar för just denna bana. Denna väg är bäst tas när du har betydande kapital i ditt nuvarande fastighet som du kan släppa för att köpa ett hem utomlands – men det betyder ditt hem utomlands effektivt kommer att fästas på din princip bosättning. Du måste överväga detta faktum noga, måste du överväga räntor samt din långsiktiga förmåga att ha råd att hålla upp amorteringar också – eftersom du inte vill standard, riskerar att förlora ditt hem och “bara” ha din utländska egendom säker om du bara vill semester i det!

2) Att få en inteckning från en långivare i det land där du köper fastigheter – många nationer i världen har sofistikerade och mogna inteckning marknader där banker och långivare kommer att låna på egendom till medborgarna i någon nation så länge de uppfyller olika kriterier som finansiell stabilitet och möjlighet att göra en viss procent av det begärda priset i form av en handpenning. Arrangera en inteckning lokalt kan också vettigt som inteckning kommer att vara i den valuta i vilken fastigheten säljs och kommer naturligtvis att fästas på fastigheter utomlands

3) Att få en inteckning från en internationell långivare – vissa internationella långivare har en närvaro i både bosättningslandet och nationen som du funderar på att köpa ett hem. Detta är otroligt praktiskt – det kan betyda att du kan lägga all din bank och affärer finans i händerna på ett företag således effektivisera din ekonomi, kan det betyda långivaren i frågor förstår både dina behov och situation samt lokala lagar och sätt att göra affärer utomlands vilket gör det mycket lättare för dig att köpa utomlands och arbeta med en sådan långivare kan också minska riskerna valutafluktuationer när du flytta över depå och månatliga räntekostnader.

4) Närmar sig en mäklare – om du tror att alla ovanstående metoder är för rörigt eller förvirrande för dig att komma till rätta med det finns ett annat alternativ som du kanske vill överväga. Det är med hjälp av en mäklare som kan bedöma din situation, behov och möjligheter och gå ut och hitta den bästa lösningen för dig.

Oavsett vilken finansiering eller inteckning väg du väljer att ta ihåg att diskutera varje vinkel av dina val och beslut med kvalificerad professionella rådgivare – det är dina pengar och dina fastigheter så skydda det! Som utfärdade liten disclaimer det bara återstår att säga att det finns en hel värld av egendom baserade möjligheter där ute – njuta av att utforska den!