få lån ändring på dina villkor

Villkoren får du beror på vad som gör den mest ekonomiskt förnuft till din långivare. Din lån modifiering advokat ska köra dig igenom dina alternativ och hjälpa dig att sätta upp realistiska mål. Nedan är några av de sätt din Loan Modification kan ändras, och hur de kan fungera för dig. Det yttersta målet med hela bostadslån modifiering processen är att spara ditt hem genom att justera din inteckning till en betalning som du har råd på lång sikt.

Ett. Befrielse från eller nedsättning av brottsligt balans. Om sena straff står för huvuddelen av din skuld, kan detta vara ett gångbart alternativ. Din långivare kan minska mängden du är skyldig i förseningsavgifter, eller om du har tur, även skriva bort det helt och hållet. De kan också lägga till din huvudman, så du kommer inte att behöva betala upp front.

2. Minskning av räntan. Sub-prime långivare, med sina notoriskt höga räntor, är anledningen till att många människor går för inteckning modifiering. Därför är intresset minskning är en av de vanligaste formerna av lån modifiering. Med en lägre ränta, kan du hantera bättre månatliga betalningar och hålla dig uppdaterad om din inteckning.

Tre. Förlängning av tid. Din långivare kan också lägga år till ditt lån sikt, så att du kan sprida ut betalningarna. Detta kan vara det bästa arrangemanget om din inkomst har förändrats och betalningarna har blivit ohanterliga. De flesta långivare kommer att gå med på denna förändring, eftersom de tekniskt sett inte förlorar några pengar-De ska helt enkelt få det i mindre delbetalningar.

4. Växla till fast ränta plan. De flesta människor som hamnar bakom är i justerbar ränta inteckningar. Detta innebär att räntorna bestäms av marknaden indikatorer och kan ändras från månad till månad. En fast ränta inteckning, å andra sidan, använder samma skattesats för lånets löptid och är bättre på lång sikt. Eftersom det är säkrare, är du mindre sannolikt att påverkas av den ekonomiska avmattningen.

Fem. Minskning av huvudmannen. I vissa fall kan det vara billigare för din långivare att helt enkelt minska mängden du är skyldig. Detta är inte så vanligt, eftersom de fortfarande förlorar pengar i processen. Det är oftast beviljas när kostnaderna för att genomgå avskärmning eller kort försäljning är större än det belopp som de kan skriva ut.