få inteckning citat på nätet – ett säkert och smart

Internet har förändrat nästan varje aspekt av fastighets-processen, och det inkluderar hur vi forskning, jämföra och ansöka om bolån. Dessa dagar, kan du använda Internet för att spara tid och energi när du handlar för hem finansiering. Men det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att gå tillväga.

I denna artikel kommer jag att förklara processen att få citat från långivare via webben, och hur man gör det på ett säkert och smart.

objektiv rådgivning för konsumenter

Det är brukligt att undanhålla författarens bio till slutet av en artikel. Men jag känner att det är nödvändigt att dela något om mig själv på denna punkt. Många av artiklarna inteckning råd du hittar på nätet dessa dagar var skriven av långivarna själva (eller spöke-skrivna på deras vägnar). Men dessa författare är klart partiska när det gäller detta ämne. De vill sälja bolån – det är vad de gör för en levande. Så deras artiklar är skrivna för att utbilda läsarna mot en viss produkt eller tjänst.

Tvärtom, jag säljer inte bolån. Jag publicerar en konsumentinriktad webbplats full av hjälpsamma, opartisk information om detta ämne. Så syftet med denna artikel är inte att utbilda dig mot en viss produkt eller tjänst, utan endast för att utbilda dig.

fördelarna med online citera

Låt oss prata en stund om fördelarna med att få offerter bostadslån via webben. Den första och mest uppenbara fördelen är bekvämlighet. Innan låneinstitut anammat Internet, var du tvungen att tillbringa mycket tid i telefon för att få flera offerter. Eller ännu värre, var du tvungen att köra runt stan till lokala filialer och kontor.

Med hjälp av Internet, men du kan fylla i ett enkelt formulär på en inteckning “aggregator” hemsida och få erbjudanden från flera långivare som svar. Detta är en stor tidsbesparing, och det gör livet mycket enklare. Men det är inte den enda fördelen med att använda webben.

Du har också tillgång till ett större utbud av inteckning produkter när du använder Internet för att få offerter. Vissa långivare är specialiserade på en viss typ av bostadslån, medan andra erbjuder ett bredare utbud av förpackningar och termer. Internet öppnar alla dessa möjligheter upp till dig. Som ett direkt resultat, är det mer sannolikt att hitta en inteckning produkt som passar dina finansiella behov.

vara smart om processen

När som helst du bedriver ekonomisk verksamhet på nätet, måste du vara smart och försiktig för att skydda din identitet. Det gäller att få lån citat också. Så låt oss tala om hur du kan vara en smart konsument när du handlar för inteckning erbjuder via webben.

Använd betrodda webbplatser – De stora namnen du ser på TV hela tiden (Utlåning Tree, Ditech, Eloan, etc.) är oftast det bästa alternativet, i fråga om säkerhet och tillförlitlighet. Dessa företag har en hel del på spel, så de tar saker som Internet säkerhet på största allvar. Med andra ord, håll dig borta från “Joes Mortgage Emporium” och andra tvivelaktiga webbplatser.

Lär din kredit värdering – När du begär offerter från flera långivare, kommer de att ge dig lite grundläggande information. Trots allt kan de inte fullt kvalificera dig för ett lån eller bestämma räntan tills de genomföra en mer formell genomgång av din kredit och ekonomisk historia. Så om du vet att din kredit värdering i förväg (och om du är på, under eller över genomsnittet), kommer du att kunna avgöra hur realistiska dessa citat är.

Bestäm din egen budget – Låt inte en inteckning företag föreslå vad du kan eller inte kan ha råd med, i form av en månatlig utbetalning. Du måste bestämma det själv. En långivare kan bara berätta hur mycket av ett lån de kommer att erbjuda dig – inte hur mycket du realistiskt råd. Så använder inteckning räknare och andra verktyg budgetering för att ta reda på vad dina gränser är med hänsyn till månatliga betalningar.

slutsats och sammanfattning

Internet kan säkert spara mycket tid när du handlar för ett bostadslån. Det kan också öppna upp ett bredare urval av hypoteksprodukter och termer. Men precis som alla andra finansiella processen, måste du vara smart om att få citat på nätet. Stick med välrenommerade företag och webbplatser. Genomföra en ekonomisk självutvärdering av dina egna. Lite läxor räcker långt.