få inteckning citat på nätet – 3 tips för internet säkerhet

Tack vare Internet, har hela fastigheter processen blivit mycket enklare. Du kan hitta bostäder och priserna efterforskningar på nätet, och du kan även begära offerter från bolåneinstitut med mindre tid och ansträngning än tidigare.

Och medan dessa är säkert bra saker, måste du tränar också lite försiktighet när man reser citat bostadslån via webben. Du måste skydda din personliga information vid alla tillfällen, och du måste lära dig om de olika företag som erbjuder denna typ av web-baserad tjänst. Detta kräver lite ljus “detektiv” arbete från din sida, och det är vad jag kommer att lära dig i den här artikeln.

Innan vi kommer till de verkliga stegen i denna process, låt mig ge dig några goda nyheter. Med lite forskning och sunt förnuft, kan du dra nytta av den bekvämlighet och effektivitet av online inteckning citat och samtidigt skydda din identitet på samma gång. Det finns gott om seriösa företag som erbjuder dessa tjänster. Naturligtvis finns det vissa bedrägerier där ute också, men dessa kommer att vara ganska lätt att upptäcka när du läser den här artikeln.

Utan vidare, här är fem sätt att skydda din identitet samtidigt få lån erbjuder via webben:

Ett. gå med de namn du känner

Generellt sett är det bäst att använda ett företag som du har hört talas om innan när de begär inteckning citat via Internet. Här är anledningen. Det faktum att du har hört talas om dem tyder på att företaget spenderar mycket tid, energi och pengar på sitt varumärke. Ett sådant företag kommer att gå långt för att skydda sitt rykte och varumärke, och de gör detta genom att tillhandahålla en god service och ser efter sina kunder. Personligen skulle jag ge aldrig känslig information till ett okänt företag – för mycket av ett wild card till min tröst. Jag rekommenderar att du gör detsamma.

2. Håll utkik efter “S” i webbadressen

En hemsida som verkligen är säkra har bokstaven “s” i prefixet av webbplatsen adress / URL. Detta innebär att webbplatsen är krypterad för att hålla hackare och identitet ut så mycket som möjligt ändå. När du besöker en långivare hemsida – och innan du överför känslig information via webbplatsen – Kontrollera adressen som visas i din webbläsare. Om det är verkligen en säker webbplats, bör det finnas en “https://” prefix före “www” delen. Notera den viktiga bokstaven ‘s’ i detta prefix. Om adressen börjar med “http://” (saknar bokstaven ‘s’), då är det inte en säker plats.

Tre. leta efter kontroll av tredje part

Ansedda inteckning företag kommer att gå den extra milen för att ha säkra sina webbplatser är säkra för besökare. Detta kommer ofta inkluderar användning av tredje parts verifiering av plats säkerhet. Med andra ord, kommer bolaget att anställa ett annat företag för att testa och verifiera de säkra områdena i deras hemsida. Du har förmodligen ens sett certifiering sälar på finansiella webbplatser i det förflutna. En vanlig man är “TRUSTe” kvalitetsstämpel. I de flesta fall kan du klicka faktiskt på bilden / täta för att kontrollera säkerheten status för webbplatsen du besöker.

slutsats och framöver

Använda Internet är ett bra sätt att få offerter för ett bostadslån och samtidigt spara tid och energi i processen. Du måste bara träna lite försiktighet längs vägen. Följ säkerhetsföreskrifterna jag har gett ovan när du begär inteckning erbjudanden via webben, och du bör vara fina. Och kom ihåg detta mantra av Internet säkerhet och trygghet … när du är osäker, tillbaka på ut!