få ett slut på boom eller byst på fastighetsmarknaden

Med den nuvarande situationen på fastighetsmarknaden i Storbritannien är det tydligt att dessa inte är bra tider alls om du funderar på att köpa eller sälja din bostad. Huspriserna faller betydelse om du säljer ditt hus som du inte få så bra avkastning på din investering än säga 12 månader sedan. I värsta fall de sjunkande priserna kan tvinga några villaägare i negativt eget kapital. Detta innebär att de är skyldiga mer pengar att deras hus är faktiskt värt. Detta tvingar fler och fler människor in hyra eller förlänga deras hyreskontrakt tills de kan köpa ett hus. Detta är naturligtvis goda nyheter för hyresmarknaden. Folk är förståeligt oroliga läget i branschen just nu är det bara en fråga om de kan hänga på där tills saker och ting bättre.

Låt titta på varför bommen eller byst kultur som händer inom branschen och hur den kan förbättras. En Politian kommenterade nyligen på att Bank of England bör ta hänsyn till bostadspriserna vid beräkning av inflationen som de för närvarande inte gör det.
När Bank of England beräknar inflationen de använder kunden priser (KPI) som inte inkluderar bostadspriserna. Denna politiker när på att säga att det vore bättre om konsumentprisindex (FPI) användes som omfattar huspriser.

Detta välkomnades av vissa sektorer, men om den penningpolitiska kommittén står upp och tar hänsyn till detta får vi vänta och se. Den hyresfastigheter marknaden är att se stora vinster

Jag tror att vi verkligen måste titta på hur vi kan undvika liknande saker händer i framtiden. När marknaden återhämtar sig och det kommer, skulle det inte finnas någon mening med att gå tillbaka till bommen eller byst metod som slutresultatet kommer bara vara samma i ett par år. Jag tror att detta är ett globalt problem och om landets kan träffas en diskutera detta och utveckla en lösning då framtiden kommer att medföra mer stabila bostadspriser. Det första vi behöver göra är att få förtroendet tillbaka in i bankerna att låna pengar av varandra, som kommer att hjälpa människor att få en inteckning lättare. Detta kommer också att bidra till att stärka byggbranschen som verkar spärra det värsta av detta nedgång de som inte lär av historien är dömda att upprepa den.