få ett hem räntekostnader stängning och andra avgifter

De flesta människor förstår hur räntan påverkar kostnaden för ett hem inteckning, men stänga kostnader är lite mer av ett mysterium. Många första gången husköpare vet att de måste ta en check för att täcka “avsluta kostnader,” när de skriver tidningarna att stänga på sin inteckning. Men inte alla förstår exakt vad som ingår i dessa kostnader. Även de som har gått igenom processen inte alltid förstår vad de avslutande kostnader är och varför de betalar dem. Här är några av de avslutande kostnader och avgifter som du kan ha för att täcka när du köper ett nytt hus eller refinansiera din inteckning.

lån via avgifter

Lån via avgifter betalar långivaren för att förbereda och lämna in det föreslagna lånet, liksom för att utvärdera den och godkänna den. Medan vissa långivare som erbjuder en fast avgift lån via de flesta banker och långivare uttrycka avgiften kreditgivning som en procentandel av det totala lånebeloppet.

poäng

Poäng är en annan avgift som kan vara förvirrande för första gången hem köpare. Enkelt uttryckt, punkterna är ett sätt att betala en del av räntan på ditt lån på framsidan, och därmed lägre räntan på ditt lån. Långivare sätta sina egna priser för poäng, men i allmänhet, kommer varje punkt som du betalar sänka din ränta ungefär en åttondel av en procentenhet och kostar ca $ 1000 för varje $ 100.000 av ditt lån. Poäng kan vara en bra idé om du planerar att bo i hemmet du köper för en lång tid. Om du planerar att flytta inom några år kommer du inte återställa kostnaden för de punkter och du är bättre att betala räntan på lånet.

bedömning avgift

Innan en långivare kommer att godkänna en inteckning, de kräver en oberoende värderingsman göra en värdering av det hem. Kostnaden för bedömningen ska inklämt dina avslutande kostnader – vanligtvis mellan $ 100 och $ 400. Du kan också behöva betala en enkät avgift för att fastställa gränserna för den egendom som huset sitter.

ansökningsavgift

De flesta långivare ut en ansökningsavgift när du ansöker om en inteckning, men några särskilt inte. Denna ansökningsavgift allmänhet måste betalas vid den tidpunkt du lämnar in din ansökan. Många långivare kommer att tillämpa din ansökningsavgift till dina avslutande kostnader. Om du betalar en $ 100 ansökningsavgift, kan dina stänga kostnader minskas med $ 100.

titel sökning och titel försäkring

Innan den godkänner ditt lån, långivare kräver också en titel sökning och titel försäkring. En titel search företag kommer att forska i historien om huset du vill köpa för att se till att äganderätten till det är “klart” – att det inte finns några utestående retentionsrätt eller förhinder som kan påverka ägandet av ditt hem. Även en grundlig titel sökning, men kan missa någon bisarr tillfällighet som kan påverka din bostad. I så fall, kommer titeln försäkring betala eventuella kostnader relaterade till att slåss en fordran mot din titel, eller betala av dina lån så att du är fri att köpa ett annat hus.

kreditupplysning avgift

Den bank eller långivare kommer att debitera dig kostnaden för att få din kredit rapport, vanligtvis $ 40 till $ 50.

Inspelning och överföring avgifter

Du kan debiteras en mindre avgift för kostnaden för registrering av försäljning med länet kontorist kontor och andra juridiska kostnader i samband med överlåtelsen. Dessutom kan du behöva betala en skatt dokument stämpel cirka 35 cent per 100 $ av lånebeloppet.

förutbetalda fastighetsskatt och Escrow

Långivaren kan kräva att du upprättar ett spärrat konto som kommer att hålla premierna för saker som husägare försäkring, privata försäkringar för hypotekslån och fastighetsskatt. Dessa försäkringar och förutbetalda fastighetsskatt skydda långivare från att förlora huset om du inte försäkra den eller betala skatt på rätt sätt.

Dessutom kommer du att få betala en advokat avgift – vanligtvis $ 300 – $ 500 – för din advokat att granska lånehandlingar och företräda dig, och tillfällig ränta, den ränta betalas på lånet från balansdagen till slutet av månad.

Alla dessa avslutande kostnader bör anges i detalj i din avslutande papper så att du vet exakt vad du betalar i avgifter. De bör också närmare i det officiella Good Faith Uppskatta att du får innan lånet stängning. Vissa långivare kommer att vara villiga att förhandla om en del av dessa kostnader och avgifter, eller ens avstå från dem helt.

För finansiell planering ändamål, är det viktigt att förstå alla kostnader och avgifter för att stänga en inteckning. Att köpa ett hem är dyrt, så varje steg du kan ta för att planera för framtiden frågor.