få ett bostadslån med en dålig tricks kredit historia för en lyckad sökning

Som många potentiella bostadsköpare vet, är en person eller par kredit historia är en av de viktigaste faktorerna när en bank beslutar att bevilja ett bostadslån. Med en dålig kredit historia, det vill säga en som inkluderar sena betalningar, defaults, konkurser, CCJs, etc, att hitta något lån är svårt, för att inte nämna ett bostadslån. Därför människor i en sådan situation måste se bortom traditionella utlåning alternativ och istället söka upp en dålig kredit hem.

vad är en säng kredit bostadslån?

Typiskt är bostadslån som ges till låntagare med dålig kredit ges med några viktiga termer. Den första, och mest skadliga, är en högre ränta. Även dessa lån också kommer att bära mycket tuffare villkor i samband med försenade och missade betalningar. Avgifter kan vara högre och påföljder styvare om låntagaren med dålig kredit inte skall kunna fullgöra sitt lån skyldighet.

I dessa fall tar en sann och detaljerad bedömning av din nuvarande finansiella ställning och jämföra erbjudanden från flera dåliga krediter långivare är viktiga. Att få ett bostadslån med dålig kredit är säkert möjligt, men vägen mot att göra så kan vara knepigt.

inlaga ditt fall och att få ett lån

Inte alla låntagare med dålig kredit är skapade lika. I många fall, de omständigheter som ledde till nedgång i din kredit värdering är utanför din kontroll. Beroende på situationen, kan processen att få ett bostadslån vara mycket lättare. Men du måste vara ärlig med din långivare om varför din kredit är dålig och vilka åtgärder ni har vidtagit för att rätta till situationen. En plötslig förlust av arbete, till exempel, kan hindra en förmåga att återbetala lån, men när du är tillbaka till arbetet och tjäna bra med pengar, samma förhållanden är inte på plats och du blir en bättre lån kandidat.

I samma andetag, måste du bevisa att långivaren att du har ekonomisk förmåga att återbetala bostadslån du tar. Detta kan åstadkommas på ett antal sätt. Först måste du gå uppenbarligen igenom den typiska lånet ansökningsprocessen. Du bör också utarbeta en detaljerad budget som visar hur mycket pengar du kommer att ha fri varje månad så att du kan betala tillbaka ditt lån. Du kan också överväga att samla rekommendationsbrev från kollegor, chefer, etc. som vittnar om din pålitlighet och ansvarstagande. I grund och botten vill du gå till valfri längd som behövs för att bevisa att du har möjlighet att betala tillbaka ditt bostadslån, även om du har dålig kredit.

bostadslån jämförelse

Det andra viktiga steget som du behöver ta för att få ett bostadslån med dålig kredit är att jämföra shop för bästa affären. Generellt kommer de traditionella bankerna och även kreditföretag inte vara mycket angelägna att arbeta med dig om du har dålig kredit. Bostadslån är därför lättare att få online genom dålig kredit långivare. Men inte alla online långivare skapade lika, så du måste vara säker på att prata med flera olika myndigheter som ett sätt att jämföra de erbjudanden som de erbjuder.

När du har alla dina erbjudanden läggs ut, titta på det finstilta i varje lån. Märker inte bara stora siffrorna som principer och räntor, men också att märka avgifter, straff och andra villkor. När du lägger alla detaljer side-by-side, kommer den bästa långivaren vara lätt att upptäcka.

du kan få ett bostadslån med dålig kredit

Även om processen är verkligen inte så enkelt som många skulle vilja, för att få ett bostadslån med dålig kredit historia är säkert möjligt. Se till att du är beredd att prata med inte bara en, utan flera långivare och att du är redo att ta på sig ansvaret att äga ditt eget hem.