få ett andra hem inteckning vilka är dina alternativ

Det finns alla möjliga orsaker till att köpa ett andra hem. Potentialen har aldrig varit mer spännande.

Om du har valt att gå denna väg, är ditt första beslut om hur du ska finansiera ditt köp. Om du inte har stora likvida reserver och resurser egendom till ditt förfogande, du kommer att behöva ett andra hem inteckning.

Ditt första steg bör vara att konsultera en bra oberoende inteckning mäklare, som kommer att hjälpa dig att vara tydlig med vad dina alternativ är.

• När du tittar på sätt att få ett andra hem inteckning, är ett alternativ att remortgage din befintliga egendom. Detta är den enklaste alternativet. Din långivare måste vara övertygad om att din fastighet har ökat i värde sedan du tog ut din första inteckning – eller åtminstone att det finns goda utsikter att det gör det. Du kommer också att behöva visa att du har möjlighet att göra större betalningar. Sedan, efter att ha köpt den andra egenskapen, du fortfarande bara har en månatlig betalning att göra. (Självklart, om du kan hitta ett bättre erbjudande från en annan långivare, behöver du inte hålla med samma långivare, men uppenbarligen är det enklare om du gör.)

• Om det här alternativet inte är tillgängligt för dig för ditt andra hem inteckning, måste du leta efter ett lån på fastigheten själv. Detta innebär förstås att du måste ha egenskapen värderas. Du kan få en inteckning i ditt andra fastigheten även om du inte har en på ditt första hem.

• Om du bestämmer dig för att gå för ett andra hem inteckning, du måste sedan bestämma om det ska vara en huvudstad återbetalning inteckning eller ett intresse bara inteckning. Du kanske redan har övervägt för-och nackdelar av varje av dessa i förhållande till din första inteckning, men för ett andra hem inteckning de är något annorlunda. Vilken du väljer beror till stor del på vad du letar efter i ditt andra hem.

• Om du tittar på ditt andra hem inteckning i första hand som en sparplan, kommer du vill få ut så mycket av inteckning lönat som möjligt, så snart som möjligt. Så ett kapital återbetalning inteckning kommer att passa dig bättre. Men naturligtvis måste du vara säker på att du har resurser att göra stora månatliga betalningar, särskilt om du har en inteckning i ditt första hem också.

• Om din förmåga att göra betalningar är mer begränsad, eller om du planerar att sälja andra hem vid en senare tidpunkt (till exempel om det köptes som bostad för en son eller dotter på universitetet), kommer du förmodligen bättre med ett intresse som bara lån, där du återbetala kapital till försäljning. Om fastigheten har ökat i värde, kommer du fortfarande göra en vinst. Och naturligtvis har du haft glädje av fastigheten under tiden.

Den typ av andra hem inteckning du går till beror på dina skäl för ditt köp. Men oavsett vad du väljer, kom ihåg den gyllene regeln: I ditt sökande efter ett andra hem, vara mycket säker på att du inte sätter ditt första hem i riskzonen.