få en prisvärd inteckning

Ett ord du kan stöta på när de ansöker om en inteckning är överkomliga. Att försöka förklara detta begrepp ytterligare, det uppenbarligen är att avgöra om du har råd med inteckning, men det är också att titta på om du har råd inteckning enligt bolåneinstitutet.

Detta kan vara en mycket subjektiv beslut och kan komma ner till den enskildes uppfattning av din förmåga att betala tillbaka. Detta är naturligtvis svårt för långivaren när man beslutar hur man ska bedöma varje individer förmåga att återbetala samma lån.

Självklart kan de inte skilja från en person till en annan så att de skapar sina egna kriterier och tillämpa det till varje sökande. Med detta i åtanke, låt dig inte nedslås. Shoppa runt, för ett kriterium får inte ta emot dig om en annan kommer.

Vissa långivare säger att de kommer att ge dig 3 gånger din lön minus eventuella andra finansiella åtaganden. Därför, om, till exempel, tjänar du 30.000 per år och varje månad betalar du en bil lån på 300. Genom att multiplicera 300 med 12, kan du se att du betalar ut 3600 per år för din bil. Ta detta bort 30.000 och du är kvar med 26.400 som din inteckning långivare kommer att överväga när din årliga värt. Enligt deras utlåning kriterier, kommer de lånar er därför detta belopp multipliceras med 3, som kommer att ge dig en inteckning på 79.200.

Nu oroa dig inte om din inkomst är här och du nu inte tror att du kan få en anständig inteckning eftersom som sagt alla långivare är olika. Till exempel tre gånger är faktiskt förmodligen den minsta mängd som de flesta långivare kommer att låna ut nuförtiden. Många långivare lånar rutinmässigt över 4 gånger intäkter och en del även låna över 5 gånger inkomster. Vissa långivare som i exemplet dra ovanstående lån och kreditkort andra långivare ignorera dem helt. Så det är viktigt att göra forskning för att hitta den långivare som har en utlåning politik som passar dina förutsättningar perfekt.

Det finns några långivare som inte fungerar på den flera gånger inkomsten princip alls. Dessa långivare arbetar överkomliga på ett helt annat sätt. Dessa långivare kan använda ett system för att tillåta en viss procent av din inkomst för upplåning per månad. Detta fungerar helt enkelt säga att din inkomst är 20.000 och de tillåter dig att spendera säga 40% av din inkomst på skuld, men du redan har ett billån kostar 2400 per år detta är hur det skulle fungera: – 20.000 gånger 40% motsvarar 8.000 mindre bil lån på 2.400 vilket ger 5.600. Detta innebär då att dessa typer av långivare kan du låna från dem så länge de nya inteckning inte kosta dig mer än 5.600 per år på 460 per månad.

Medan du kanske tror att dina omständigheter diktera att du hade råd att låna mer pengar som det bör tas hänsyn till att det måste finnas en viss grad av tvång på uppdrag av långivare när låna ut pengar till allmänheten och de måste ses av deras tillsynsmyndigheter att bedriva sin verksamhet på ett ansvarsfullt sätt.

Som sagt dessa politikområden är också där för att skydda dig låntagaren och om du försöker och arbeta inom dem bör du ha en inteckning som du har råd med både nu och i framtiden. Vad många människor inte inser när få en inteckning är alltid i framtiden kostnaden för att låna pengar inte fluktuerar eftersom ränteläget förändras och om du inte ser till att du har råd inteckning nu hur kommer du att kunna ha råd det i framtiden.

Därför innan du bestämmer dig för att i det ögonblick de pengar som lånas är prisvärd, gör dina läxor och faktor i en 2 eller 3% ökning på lånet och avgöra om det fortfarande är livskraftig. Om långivaren inte redan har gjort detta få dem att visa dig hur återbetalningarna skulle förändras om det fanns variationer. Åtminstone då kan du vara trygg i vetskapen om att du omfattas för framtiden.