få en maine inteckning helt nya processen

I dagens marknad är det viktigare än någonsin att ha en professionell hjälpa dig i din jakt på en Maine Mortgage. De tider “är alla Godkänd”?? är över, och det är dessa dagar av “Även om du skulle kvalificera, får väl inte”!?? Jag hade en garant berätta förra veckan att även om du kan kvalificera sig för ett bostadslån, uppfyller alla riktlinjer, kanske du ändå inte kvalificera sig. Vad?!? Vad betyder det?

Jag tyckte det var så enkelt som att tillämpa, kvalificerade och stängs?

Inte längre |. Välkommen till den moderna Maine inteckning industrin, där vi räddar de misstag av Wall Street och de stora företag inteckning för de löjliga bolån som de tillhandahållit. Min favorit var 100% NINA har en 660 kredit ranking. NINA stod för (det uppenbarligen inte längre existerar)?? Ingen inkomst, inga tillgångar??! Verkligen, gav de verkligen någon en Maine Mortgage utan att använda intäkter, med ut tillgångar och med några pengar ner? Ja, och på grund av det, du och jag betalar för det nu. Jag ska förklara vad garant jag påpekade ovan betydde. Hittills gick processen så här:

Kvala låntagaren, ta ansökan, skicka den till ett automatiserat beslut motorn och stäng inteckning.

Det finns automatiserade beslut motorer som analyserar om lånet kvalitet uppfyller inteckning program normerna. Dessa kallas DU och LP. Tidigare, när du hade en DU Godkänna / Kvalificerad eller LP Acceptera var du accepterat för en Maine Mortgage. Alla garant gjorde var att titta på de dokument att visa om de jämfört med vad som lämnas till motorn. Nu är det annorlunda. Vi har fortfarande DU och LP, därför vi fortfarande måste lämna lån till dem för att få en Godkänn / Kvalificerad eller Acceptera “, men nu finns det lite mer att göra än att bara godkännandet. På grund av bolånekrisen, har långivarna blivit en bra affär strängare. Inte bara måste du ha ett godkännande, men den kredit värdering och kredit profil måste vara bra. Låt oss säga att du har en 645 kredit värdering, och ditt lån fick en Godkänn / stödberättigande. Den garant kommer nu granska din kredit profil, och om det finns alltför många sena betalningar, eller en vana luddiga kredit, kan de ändå minska ditt lån. Ah, det är vad hon menade. Det är en stor skillnad mot 3-4 år sedan.

På grund av detta behöver du en professionell Maine Mortgage Broker / Lender att hjälpa!

Du vill ha någon som nu är nyanserna i godkännandeprocessen. Du behöver någon som kommer att hjälpa dig att göra rätt beslut för dig och du framtiden. Du kanske tror att du är redo att få en Maine inteckning nu, men kan mycket väl inte vara. Köpet av ett hem är förmodligen den största och viktigaste beslut du någonsin kan göra. Varför får ett hus nu, och utestänga på två år, eftersom det var en dålig situation för dig? Bra inteckning beslut är viktigare nu än någonsin tidigare.