få en låg hem citat hypotekslån

För de flesta människor, är en inteckning den största mängden pengar som de någonsin kommer att låna. Det är logiskt, i ljuset av detta faktum, att få de bästa priserna för din inteckning. Att få ett bostadslån citat bolåneräntan innan du skriver på den streckade linjen är det bästa sättet att få en inteckning som är rätt för dig och din plånbok.

Att få en offert är enkel, men att lära sig att utvärdera offerter är en helt annan match. Du måste veta följande tips för att förstå vad du tittar på och förbereda dig för att få den bästa kursen.

Det första man måste veta är att du inte bara ska gå efter den första offert som du får. Om detta är första gången du är shopping för en inteckning, så du kanske inte vet en hel del från en dålig affär. Shoppa runt och jämföra den första kurs du kommer till andra citat. Du kan hitta något bättre. Även om du inte gör det och i slutändan gå med din första citatet, kommer du att ha sinnesro att veta att du shoppat runt.

Se upp för låga initiala räntor. Mer känd som headline priser, är dessa satser lura. Medan den ursprungliga satsen kan vara låg, kommer de att ha “tie-ins” bifogas som kan göra din låga värdelösa. Tie-ins är en inteckning företagets sätt att kompensera sin lägre resultat från att ge dig en låg ränta. De kan ta ut en större straff om du refinansiera och byta till en annan inteckning långivare. Alternativt kan de tvinga dig att köpa försäkringar ränta som kvalificerar dig för den låga rubriken takt.

Om inteckning långivare inte har någon tie-ins, har du fortfarande att se upp för inlösen påföljder. Dessa påföljder debiteras när du byter bolåneinstitut. De är på plats för att kompensera långivaren för den tid de tillbringade hjälpa dig. Dessa påföljder är oftast i mycket finstilta i ett avtal, så se till att fråga om dem. Ibland påföljderna är upprörande och bolåneinstitut kommer att försöka dölja dem från dig. Att be om en offert för inlösen påföljder är helt inom din rätt som låntagare.

Slutligen, om du blir ombedd att betala för ett bostadslån boränta citerar, då du måste arbeta med en annan inteckning företag. Endast opålitliga långivare kommer att debitera dig för att få denna typ av information. Du är helt enkelt be dem om information, och är inte skyldig att skriva något för att få en offert bolåneräntan.